5 tipov na jarný výlet po Európe za slnkom

Prichádza jar a s ňou aj čas na plánovanie dovoleniek a výletov po Európe. Teploty sa zvyšujú, dni sa predlžujú a príroda sa prebúdza k životu. Predstavujeme vám 5 skvelých destinácií na jarný výlet po Európe, kde môžete očakávať príjemné počasie a bohatý program. 1. Barcelona, Španielsko Kam: Barcelona, ŠpanielskoPrečo: Architektúra, kultúra a plážePočasie: Jarné teploty okolo 15-20°C Barcelona je považovaná za jedno z najkrajších miest Európy a ponúka nádhernú architektúru, bohatú históriu a úžasnú atmosféru. Navštívte slávne diela Antoni Gaudího, ako je Sagrada Família alebo Park Güell. Nezabudnite si vychutnať miestnu kuchyňu a relaxovať na pláži Barceloneta. 2. Dubrovník, Chorvátsko Kam: Dubrovník, ChorvátskoPrečo: Historické centrum a pobrežiePočasie: Teploty okolo 17-22°C Dubrovník, známy tiež ako chorvátske perly, je obľúbeným cieľom vďaka svojmu historickému centru a nádherným výhľadom na Jadranské more. Prejdite sa po hradbách, ktoré obklopujú staré mesto, navštívte Lovrijenac alebo zájdite na panoramatickú jazdu lanovkou na vrch Srd. 3. Lisabon, Portugalsko Kam: Lisabon, PortugalskoPrečo: Kultúra, zábava a prírodaPočasie: Jarné teploty okolo 17-22°C Portugalské hlavné mesto Lisabon ponúka fascinujúci mix kultúry, zábavy a prírody. Prejdite sa po malebných uličkách, ochutnajte tradičné pastéis de nata a vychutnajte si výhľad na mesto z vyhliadkovej terasy Miradouro de Santa Luzia. Nezabudnite navštíviť blízke letovisko Cascais alebo zájsť na výlet do Sintry, kde nájdete Pena Palace a Quinta da Regaleira. 4. Valletta, Malta Kam: Valletta, MaltaPrečo: Historické pamiatky a stredomorská atmosféraPočasie: Teploty okolo 18-23°C Maltské hlavné mesto Valletta je plné histórie, kultúry a stredomorskej atmosféry. Navštívte slávnu katedrálu sv. Jána, ktorá sa pýši nádhernými freskami a vzácnymi umeleckými dielami. Prejdite sa po pevnosti Fort St. Elmo, kde sa nachádza vojenské múzeum a odtiaľ pokračujte na Upper Barrakka Gardens, odkiaľ sa naskytá úchvatný výhľad na Grand Harbour. 5. Nice, Francúzsko Kam: Nice, FrancúzskoPrečo: Pláže, umenie a kultúraPočasie: Jarné teploty okolo 15-20°C Francúzske letovisko Nice, ktoré sa nachádza na Azurovom pobreží, je ideálnym miestom pre tých, ktorí túžia po slnku, plážach a kultúre. Prejdite sa po Promenade des Anglais, navštívte Múzeum moderného a súčasného umenia (MAMAC) a ochutnajte miestne špeciality, ako je salát niçois či ratatouille. Nice je tiež skvelým východiskovým bodom pre výlety do okolitých miest, ako sú Cannes alebo Monako. Na jar je ideálny čas na objavovanie krás Európy. Navštívte tieto úžasné destinácie a užite si teplejšie počasie, zaujímavé miesta a skvelú atmosféru. Nezabudnite si pripraviť fotoaparát, aby ste zachytili všetky nádherné zážitky a spomienky! The post 5 tipov na jarný výlet po Európe za slnkom appeared first on Omladnúť.sk.

prejsť na článok

TIP na výlet – objavte krásy Spiša

Starobylý Spiš je so svojimi historickými pamiatkami, turistickými atrakciami a nádhernou prírodou ideálnou destináciou na víkendové výlety či dovolenku. Máme pre vás pár tipov, kam sa oplatí ísť na Spiši na výlet.

prejsť na článok

PRIHLASOVANIE NA JARNÝ KURZ JE SPUSTENÉ

Jarný kurz bude trvať od 3.5. do 24.6. 2021. Cvičenia budú v budove knižnice. The post PRIHLASOVANIE NA JARNÝ KURZ JE SPUSTENÉ appeared first on .

prejsť na článok

Jarný kurz

Kurz trvá 12 týždňov. Začíname 4.4.2022. K dispozícii je 5 náhradných hodín. ktoré je možné využiť vrámci aktuálneho semestra. The post Jarný kurz appeared first on .

prejsť na článok

Jarný šalát

Potrebujeme: 1 hlávka šalátu 1 zväzok reďkoviek 2 uvarené vajcia 150 g syra s modrou plesňou 2 PL majonézy 1 téglik kyslej smotany čerstvé bylinky (pažítka, petržlenová vňať) citrónová šťava soľ mleté čierne korenie Príprava: 2/3 syra roztlačíme vidličko

prejsť na článok

Dočítali ste sa v o Nás v Poľovníctve a Rybárstve

Jarný lov na rieke nie je pre každého. Studená, čistá a priezračná voda, často dosahujúca teplotu ledva 10°C. Kým príde prvá veľká voda v roku, ktorá prinesie so sebou prirodzené zakalenie a nečistoty, ktoré nám znepríjemňujú lov a veľmi často aj úplne zn

prejsť na článok