Zemiaková torta so snehom

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty Zemiaková torta osladená lekvárom a zapečená s bielkovým snehom pripomenie múčniky od mamy. Ingrediencie: 2 vajcia 100 g práškového cukru 200 g uvarených postrúhaných zemiakov citrónová alebo pomarančová kôra a šťava 30 g hrubej múky lekvár 2 bielky na sneh 60 g práškového cukru Príprava: Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Pridáme postrúhané zemiaky, postrúhanú citrónovú alebo pomarančovú kôru a šťavu a zamiešame. Napokon pridáme múku a z bielkov ušľahaný sneh. Všetko zľahka premiešame a pripravené cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme. Takmer dopečený múčnik z rúry vyberieme a potrieme ľubovoľným lekvárom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme práškový cukor a došľaháme ho nad parou, aby mal tuhú konzistenciu. Natrieme ho na tortu a v rúre pri zníženej teplote pomaly dopečieme, kým sneh trochu nezhnedne. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Mrkvová torta

Výborný starý recept. Torta sa dá upiecť aj 3 dni vopred, ostane šťavnatá. Posledný deň ju už iba naplníme.  

prejsť na článok

Pórovo-zemiaková polievka bohatá na prebiotiká

Pórovo-zemiaková polievka je výborná a obľúbená, ale vedeli ste, že je aj skvelým tipom pre zdravé črevá? Jej kľúčové suroviny- pór, cibuľa a cesnak sú totiž mimoriadne dobrým zdrojom prebiotík.

prejsť na článok

Pienkotorta alebo Plienková torta?

Plienkotorta, alebo plienková torta? Nechcem svoj prvý blog venovať spisovnej gramatike. Slovo plienkotorta vystihuje význam ,, jedným šupom. V tom  druhom je to opisnejšie.  Moje sympatie má ,,plienkotorta,,  a pred pár rokmi som netušila ,že  existuje.

prejsť na článok

Gaštanová torta bez múky

Výborná a ľahká torta bez múky a s minimom cukru!Recept na tortu s priemerom 26cmSpolu: 1665kcalBielkoviny: 83gSacharidy: 187gTuky: 61g Čo budeme potrebovaťKorpus250g gaštanové pyré4 vajcia Krém250g ricotta250g odtučnený tvaroh20g vanilkový cukor50ml smot

prejsť na článok

Krtková torta 2.0

Všetci isto iste poznáte ikonickú Krtkovú tortu od Dr.Oetkera. Ako deťom nám vždy chutila kvôli svojej ľahkosti a tomu, že vyzerala ako kopček od krtka..Ale dá sa upiecť krtková torta aj doma bez použitia krabicového polotovaru? Poďme sa pozrieť, aké je z

prejsť na článok