Krtková torta 2.0

Všetci isto iste poznáte ikonickú Krtkovú tortu od Dr.Oetkera. Ako deťom nám vždy chutila kvôli svojej ľahkosti a tomu, že vyzerala ako kopček od krtka..Ale dá sa upiecť krtková torta aj doma bez použitia krabicového polotovaru? Poďme sa pozrieť, aké je zloženie tohto počinu od Dr.Oetker Keď si pozrieme, čo sa v krabici nachádza a čo musíme dodatočne dokúpiť a pridať, tak je očividné, že tam je zmes múky, cukru, kakaa, kypriaceho prášku a čokoládových kúskov do plnky. Hlavne je tam ťažko vyhodnotiť koľko reálne cukru v zmesi je. Ja som recept trošku upravila aby bol nutričnejšie hodnotenejší čo sa týka obsahu bielkovín a množstva cukru. Bielkoviny sme zvýšili nie len tvarohom ale aj kakaom a kakaovými bôbmi, ktoré obsahujú vysoký podiel bielkovín. Suroviny: 4 vajce125 gramov maslo100 gramov cukru50 ml mlieko140 gramov polohrubá múka80 gramov kakao1 prášok do pečiva 250 g tvaroh250 ml šľahačka70 gramov kakaové bôby3 kusy banány Postup: Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Bielka vyšľaháme s polovicou cukru do tuhého snehu. Maslo vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny. Po jednom prišľahávame žĺtka. Na striedačku pri nízkych otáčkach primiešame vlažné mlieko a zmes múky. Na záver zľahka spojíme so snehom. Hmotu rozotrieme v okrúhlej forme vystlanej papierom na pečenie (priemer 24 26cm). Pečieme na 180°C , 25-30 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Náplň: Vyšľaháme šľahačkou a zmiešame s tvarohom. Pridáme kakaové bôby a zľahka premiešame. Ak máme radšej sladší krém, tak pridajte 1 PL cukru.  Vychladnutý korpus lyžicou vydlabeme zhruba do hĺbky cca 2-3 cm. Zvyšný korpus si odložíme. Banány olúpeme, pozdĺžne prerežeme a polovičky rozložíme nahusto na dno korpusu. Na ne navŕšime krém, vytvoríme pekný kopček. Vrch posypeme nahrubo rozdrobeným korpusom a zľahka pritlačíme. korpus vydlabaný korpus plnka KCal162 KCalSacharidy23 gVláknina4 gBielkoviny10 gTuky3 g The post Krtková torta 2.0 appeared first on Človek 2.0.

prejsť na článok

Mrkvová torta

Výborný starý recept. Torta sa dá upiecť aj 3 dni vopred, ostane šťavnatá. Posledný deň ju už iba naplníme.  

prejsť na článok

Pienkotorta alebo Plienková torta?

Plienkotorta, alebo plienková torta? Nechcem svoj prvý blog venovať spisovnej gramatike. Slovo plienkotorta vystihuje význam ,, jedným šupom. V tom  druhom je to opisnejšie.  Moje sympatie má ,,plienkotorta,,  a pred pár rokmi som netušila ,že  existuje.

prejsť na článok

Gaštanová torta bez múky

Výborná a ľahká torta bez múky a s minimom cukru!Recept na tortu s priemerom 26cmSpolu: 1665kcalBielkoviny: 83gSacharidy: 187gTuky: 61g Čo budeme potrebovaťKorpus250g gaštanové pyré4 vajcia Krém250g ricotta250g odtučnený tvaroh20g vanilkový cukor50ml smot

prejsť na článok

Jahodová torta I.

Jahodová torta I. Jahodová torta I. Typ jedlaBezlepkové, Dezert KuchyňaČeská, Maďarská, Slovenská CenaLa

prejsť na článok

Gaštanová torta

Vynikajúci zákusok pre milovníkov gaštanov - vláčne piškótové cesto a zamatový krém. 

prejsť na článok