Gaštanová torta bez múky

Výborná a ľahká torta bez múky a s minimom cukru!Recept na tortu s priemerom 26cmSpolu: 1665kcalBielkoviny: 83gSacharidy: 187gTuky: 61g Čo budeme potrebovaťKorpus250g gaštanové pyré4 vajcia Krém250g ricotta250g odtučnený tvaroh20g vanilkový cukor50ml smotana na šľahanie200g višne zavárané alebo čerstvé Z bielkov a štipkou soli si vyšľaháme tuhý sneh.Žĺtky vymiešame s gaštanovým pyré, do ktorého už ručne zamiešame sneh. Pečieme pri 180° ca. 40 minút.Ricottu, tvaroh, cukor a smotanu na šľahanie vyšlaháme na krém.Korpus po dopečení necháme vyhladnúť a rozrežeme na dve polky.Na spodnú časť korpusu natrieme polovicu krému a naukladáme višne.Poukladáme višne a prikryjeme druhou polkou korpusu.Zvyšný krém rozotrieme na vrh korpusu a dozdobíme podľa fantázie.The post Gaštanová torta bez múky appeared first on Efresh.sk.

prejsť na článok

Gaštanová torta

Vynikajúci zákusok pre milovníkov gaštanov - vláčne piškótové cesto a zamatový krém. 

prejsť na článok

Gaštanová bábovka

Gaštanová bábovka Tento týždeň si môžete osladiť receptom len z dvoch ingrediencií! Porcie 5

prejsť na článok

Mrkvová torta

Výborný starý recept. Torta sa dá upiecť aj 3 dni vopred, ostane šťavnatá. Posledný deň ju už iba naplníme.  

prejsť na článok

Pienkotorta alebo Plienková torta?

Plienkotorta, alebo plienková torta? Nechcem svoj prvý blog venovať spisovnej gramatike. Slovo plienkotorta vystihuje význam ,, jedným šupom. V tom  druhom je to opisnejšie.  Moje sympatie má ,,plienkotorta,,  a pred pár rokmi som netušila ,že  existuje.

prejsť na článok

Vedeli ste že: takto sa delia bezlepkové múky

Časy, keď sme vregáloch obchodov našli len hrubú, hladkú apolohrubú múku, sú už dávno preč. Rozličné múky, ako celozrnná, amarantová, tapioková či špaldová sú mnohokrát dostupné len všpecializovaných obchodoch so zdravou výživou, no čoraz viac sú vyhľadáv

prejsť na článok