Dobré a zdravé jedlo, ako jeden z pôžitkov života. Dobre a zdravo variť, tráviť časť s blízkymi, tešiť sa zo života.
Starý recept na drobné pečivo, vhodný na zužitkovanie bielkov. Zatiaľ bez fotografie.
Využite bielky z mrazničky alebo čerstvé a upečte si dobrý šťavnatý koláčik.
Toto kysnuté cesto je veľmi jednoduché, je to liate kysnuté cesto. Nemusíte ho spracovávať rukami na doske ani vaľkať.
Vynikajúce jedlo v letných horúčavách. Stačí k nej kúsok celozrného chleba.
Stačí kus čistého rybieho filé a máte výbornú polievku. Keď nemusíte celé rybky, pochutíte si na tomto jednoduchom variante.
Veľmi chutná sezónna polievka s chrumkavými kockami chleba.
Blíži sa sezóna rebarbory. Upečte si tento vynikajúci koláč. Príprava cesta je veľmi jednoduchá. Je to vlastne iba posýpka, plnka a zase posýpka.
Bublanina s kanadskými čučoriedkami. Stačí 1 balenie - 125g na veľký plech. Chuťou pripomína čerešňovú bublaninu. Vďaka maslu je vláčna. Doprajte si normálne kravské maslo, žiadne rastlinné náhražky. Jednoduchý, rýchly koláč.
Vynikajúci zákusok pre milovníkov gaštanov - vláčne piškótové cesto a zamatový krém.
Moja verzia omelety ovplyvnená talianskou kuchyňou. Ľahká, nadýchyná, jednoducho vynikajúca.
Výborný džem nielen na chlieb, ale aj na vanilkovú zmrzlinu.
Červená šošovica sa rýchlo uvarí, netreba ju namáčať a je ľahko stráviteľná.
Šťavnatý závin z krehkého cesta, ktoré možno nahradiť aj hotovým lístkovým cestom.