Valentínske linecké srdiečka

Varenie - Recepty - Múčniky a dezerty Originálne dvojfarebné linecké srdce, ktoré zaručene potešia každého. Ingrediencie: 1 balenia bábovky v prášku 250 g zmäknutého masla 1 vajce 1 balíček strúhanej citrónovej kôry Finesse 2 zarovnané lyžice kakaa Formičky na vykrajovanie v tvare srdiečok (ø 1 cm a 10 cm) Príprava: Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes s maslom, vajcom a citrónovou kôrou a vypracujeme hladké cesto. Polovicu cesta zafarbíme kakaom. Cestá necháme odležať v chladničke. Cestá na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na pláty s hrúbkou asi 4 mm. Malou formičkou na vykrajovanie z oboch plátov povykrajujeme malé srdiečka. Do otvorov v tmavom ceste vložíme svetlé srdiečka a do svetlého plátu vložíme tmavé srdiečka. Potom opatrne a zľahka prevaľkáme. Povykrajujeme veľké srdiečka, ktoré opatrne prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry predhriatej rúry na 180 °C a pečieme 10 minút. Srdiečka necháme vychladnúť. FOTO: droetker Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Valentínske menu

Carpaccio z chobotnice Malinový piškót limoncello, macaron

prejsť na článok

Valentínske pokušenie

Varenie – Recepty- Múčniky a dezerty Romantické srdce na každú príležitosť, ktorým vždy urobíte radosť. Pre neho aj pre ňu s ružovým a modrým Dekor mixom. Ingrediencie: Na cesto: 2 vajcia 60g práškového cukru 1 vanilínový cukor 1 balíček strúhane

prejsť na článok

Najlepšie linecké cesto 3-2-1

3:2:1 je pomer múky, masla, cukru.  teda 3 diely múky, 2 diely masla a 1 diel cukru. Ak použijete tento pomer, koláčiky sa Vám vždy vydaria. Nie je to žiadna novinka, toto linecké cesto robili už naše babičky a často od oka. 300 g hladká pšeničná múka (mô

prejsť na článok

Opäť sme otvorili srdiečka !

Dobré skutky. Obdarovanie detí zo sociálne slabých pomerov. Darčeky anonymných darcov.

prejsť na článok

Medovnikárstvo ako staré remeslo: Ako sa piekli kedysi?

Čo je pre vás typicky vianočnou cukrovinkou? Mnohí by odpovedali, že linecké koláčiky, osie hniezda alebo vanilkové rožteky. Pre iných sú to orechové medvedie labky či obľúbené šuhajdy. Na jednom sa však zhodneme všetci – Aké by to boli Vianoce bez medovn

prejsť na článok