Recepty na mojom blogu vám otvárajú dvere do mojej kuchyne. Nech sa páči, vstúpte. Veľa pekných chvíľ na mojom blogu želá Petronela Burianová
Ako vieme pri pšeničných chleboch využívame autolýzu na to, aby sa nám rozvinul lepok a začali sa tvoriť glutenové väzby. Ako na to ale keď chceme dať väčší podiel ražnej, alebo inej múky, ktorá neobsahuje toľko lepku, a čo viac nemá rada dlhý styk s vodo
Článok bol napísaný pre magazín Penam ako jeden zo série článkov Príbeh pečiva. Autorské práva na fotky má Penam Slovakia a.s. Pšenica je u nás najrozšírenejšia a najdôležitejšia obilnina s vysokým obsahom bielkovín, ktorých základnou zložk
Článok bol napísaný pre magazín Penam ako jeden zo série článkov Príbeh pečiva. Autorské práva na fotky má Penam Slovakia a.s. Premýšľali ste už niekedy nad tým, kde sa kvások vzal, do akého roku sa datuje jeho vznik, kto s ním vlastne zača
Článok bol napísaný pre magazín Penam ako jeden zo série článkov Príbeh pečiva. Autorské práva na fotky má Penam Slovakia a.s. Aj keď je u nás preferovanou obilninou pšenica, ražná múka sa oddávna používala na pečenie chleba a výrobky z nej
Článok som napísala pre Magazín Penam ako jeden zo série článkov Príbeh pečiva. Autorské práva na fotky použité v článku má Penam Slovakia a.s. Aby vás prvé neúspechy neodradili, prinášame niekoľko praktických rád, ktoré vám pomôžu v kváskovaní vytrvať a
Skôr než si povieme aké druhy kváskov môžeme používať, je treba, aby sme sa naučili trochu z jednoduchej teórie. Kvas je živý organizmus, ktorý obsahuje všetky užitočné mikroorganizmy (zhruba 60 druhov), ktoré vytvárajú potrebnú chuť a vôňu budúceho chl
Čoraz častejšie sa stretávam s ľuďmi, ktorí trpia rôznymi intoleranciami na pšenicu. Je to spôsobené tým, že dnešná pšenica už je často tak prešľachtená, že ju prestáva naše telo tolerovať. Preto je dôležité si dobre vyberať múku, z ktorej pečieme. Najl
Aby boli Vaše perníčky dokonalé, treba dodržať pár jednoduchých krokov: Suché suroviny si pred pečením preosejte Najdôležitejšie pri spracovaní cesta na perníčky je hustota cesta. Nedá sa jednoznačne odhadnúť pri tvorení receptu množstvo múky, keďže každá
3:2:1 je pomer múky, masla, cukru. teda 3 diely múky, 2 diely masla a 1 diel cukru. Ak použijete tento pomer, koláčiky sa Vám vždy vydaria. Nie je to žiadna novinka, toto linecké cesto robili už naše babičky a často od oka. 300 g hladká pšeničná múka (mô
Neustále sa stretávam s tým, že máte problém, ako piecť kváskové chleby keď nemáte čas, chodíte do práce, alebo máte iné povinnosti, ktoré Vám nedovoľujú spracovávať cesto odporúčaným dlhým postupom. Tiež som postrehla záujem o pridávanie zaujímavých prís