Medovnikárstvo ako staré remeslo: Ako sa piekli kedysi?

Čo je pre vás typicky vianočnou cukrovinkou? Mnohí by odpovedali, že linecké koláčiky, osie hniezda alebo vanilkové rožteky. Pre iných sú to orechové medvedie labky či obľúbené šuhajdy. Na jednom sa však zhodneme všetci – Aké by to boli Vianoce bez medovn

prejsť na článok

Púť na Staré Hory

Niektorí z klientov využili možnosť putovať na záverečnú sv. omšu farskej pešej púte na Staré Hory. V zastúpení Domu sv. Juraja odovzdali pri Studničke Panne Márii úmysly všetkých klientov a zamestnancov DSJ.

prejsť na článok

Dnešná pracovná činnosť

Dnes sme piekli! Vyzrajú chutne,však? Aj tak chutia! Dnešná pracovná činnosť u nás v #HRONOV

prejsť na článok

Ako spoznáme kvalitné vajce?

Stalo sa vám, že ste si kúpili vajce v obchode a bolo staré? Poznáte triky ako odhaliť staré vajcia?

prejsť na článok

Keramikárka teta Ľudka nám ukázala, ako vzniká šálka

Keramika je dávne remeslo, ktoré podľa slov tety Ľudky objavili deti.

prejsť na článok

Tradičné torty + recept na Mocca tortu

Tradičné torty ktoré piekli aj slovenské gazdinky začiatkom 20. storočia predstavujú úplne iný cukrársky svet ako ho poznáme dnes. Oproti dnešným tortám sa vyznačovali odlišnými postupmi, ale aj dobovými surovinami z ktorých niektoré dnes už nie sú dostup

prejsť na článok