Najlepšie linecké cesto 3-2-1

3:2:1 je pomer múky, masla, cukru.  teda 3 diely múky, 2 diely masla a 1 diel cukru. Ak použijete tento pomer, koláčiky sa Vám vždy vydaria. Nie je to žiadna novinka, toto linecké cesto robili už naše babičky a často od oka. 300 g hladká pšeničná múka (môžete použiť aj celozrnnú, alebo časť zameniť)200 g maslo 100 g práškový cukor 1 ks žĺtok 1 čl citrónová kôra Cesto je najlepšie robiť deň vopred a na noc dať do chladničky, aby stuhlo. Studené maslo nastrúhame na hrubom strúhadle. zo všetkých surovín priamo na kuchynskej doske vypracujte rukami cesto pokiaľ sa Vám všetky suroviny nespoja a nevznikne kompaktná guľa. Pracujeme rýchlo, aby sa nám maslo neroztopilo. Zabaľte ju do fólie a dajte do chladničky. Valček dajte schladiť spolu s cestom. Bude sa Vám s ním lepšie pracovať. Pred tvarovaním, alebo vykrajovaním cesto vyberte a rozvaľkajte na zhruba 5 mm. Ak by ste robili viac cesta ako je vyššie uvedené množstvo, pri vaľkaní si cesto rozdeľte a vyvaľkajte vždy len časť, aby sa nezohrialo a nelepilo na dosku. Podsýpajte múkou len minimálne. Pečieme vždy vo vyhriatej na 180°C asi 8 minút na plechu, po upečení sú krehké a preto koláčiky na ňom nechajte vychladnúť. The post Najlepšie linecké cesto 3-2-1 appeared first on Mykitchendiary.

prejsť na článok

Slané pečivo

Múku, tuk, šľahačkovú smotanu a soľ zamiešame a vypracujeme cesto. Cesto odložíme do chladničky, najlepšie do druhého dňa. Z vyvaľkaného cesta vykrajujeme rôzne tvary, ktoré natrieme vajcom,...

prejsť na článok

Valentínske linecké srdiečka

Varenie - Recepty - Múčniky a dezerty Originálne dvojfarebné linecké srdce, ktoré zaručene potešia každého. Ingrediencie: 1 balenia bábovky v prášku 250 g zmäknutého masla 1 vajce 1 balíček strúhanej citrónovej kôry Finesse 2 zarovnané lyžice ka

prejsť na článok

Slivkový koláč s posýpkou

Toto kysnuté cesto je veľmi jednoduché, je to liate kysnuté cesto. Nemusíte ho spracovávať rukami na doske ani vaľkať.    

prejsť na článok

Linecké cesto od babičky, vianočný recept na 1-tku

3x hlasované Čas prípravy: 20 minút, Čas prečenia: 20-30 minút, Počet porcií: 35 koláčov Linecké cesto od babičky je druh cesta, ktorý je veľmi oblúbený nielen počas Vianoc. Neváhajte a doprajte si k nemu aj vianočné koláče s webom chutné rece

prejsť na článok

Makové koláčiky z lístkového cesta

Lístkové cesto rozvaľkáme a vykrajujeme štvorce. Mak pomelieme, zmiešame s cukrom, citrónovou šťavou a trochou prevarenej vody. Plnku dme na cesto zvinieme na na rožteky alebo vyformujeme buchtičky,...

prejsť na článok