Účinky potravín

Každá potravina, ktorú zjeme, má svoje účinky a priamo vplýva na naše fyzické aj psychické zdravie. V článku Vám prinášame účinky niektorých pravidelne využívaných potravín.

prejsť na článok

Ako variť, piecť a vysmážať zdravšie?

Počas svojho života skonzumujete cca 40 až 60 ton potravín. Účinky takého ohromného objemu potravy na váš organizmus môžu byť priaznivé, alebo devastujúce. Ovplyvniť to môžete nielen výberom zdravých potravín, ale aj správnym spôsobom (tepelnej) úpravy…

prejsť na článok

Výhody fermentovaných potravín

Kefir.Sk stránka o vodnom a mliečnom kefíre. O procese fermentácie sme na našej stránke už písali. Preto je dobré spomenúť aj niektoré hlavne benefity takýchto potravín. Medzi niektoré výhody jedenia takýcht potravín patrí: Probiotiká a mikroflóra v [] Čl

prejsť na článok

Rozhovor s Najobľúbenejšou výrobkyňou potravín 2017 z Farmy Tuška

Výherkyňou súťaže v kategórii Najobľúbenejší výrobca potravín 2017 sa stala pani Marta Tužinská, majiteľka rodinnej farmy Tuška zaoberajúcej sa predajom z dvora. V rozhovore nám odpovedala na otázky týkajúce sa farmy a výroby potravín na nej.

prejsť na článok

Skutočne musíme jesť plesnivé potraviny?

Plesnivé, pokazené potraviny sa napriek všetkým kontrolám a legislatíve celkom pravidelne, z času na čas, objavujú aj v našich obchodoch. Aké to má na nás zdravotné účinky? A dá sa konzumácii plesnivých potravín vyhnúť?

prejsť na článok

Brokolica – kráľovná medzi zeleninou

Väčšina uznávaných odborníkov sa zhoduje v názore, že brokolica patrí medzi 10 najzdravších potravín sveta. Dnes nám pán prof. Hričovský prezradí, aké má brokolica účinky, ako by sme ju mali skladovať a zbierať.

prejsť na článok