Ako variť, piecť a vysmážať zdravšie?

Počas svojho života skonzumujete cca 40 až 60 ton potravín. Účinky takého ohromného objemu potravy na váš organizmus môžu byť priaznivé, alebo devastujúce. Ovplyvniť to môžete nielen výberom zdravých potravín, ale aj správnym spôsobom (tepelnej) úpravy…

prejsť na článok

Príprava lososa

Slovo "univerzálny" je pravdepodobne tým najlepším na opis prípravy lososa. Môže sa totiž variť, piecť, vyprážať, grilovať, údiť, pridávať do šalátov, omáčok, pomletý pridávať do burgrov, či do slaných koláčov alebo ho jesť surového. Ak ste v kuchyni nová

prejsť na článok

EÚ si vyberá bezpečné potraviny akrylamid

MPRV SR zverejnilo tlačovú správu k akrylamidu je zverejnená na webe aj FB MPRV SR https://www.mpsr.sk/aktualne/prilis-prepecene-hranolceky-alebo-hrianky-nam-neprospievaju-ako-varit-zdravsie/17198/ ; https://lnk.sk/oybv a takisto na webe a FB NKB

prejsť na článok

Prečo a ako variť brokolicu

Brokolica sa postupne začína stávať bežnou ingredienciou na tanieroch mnohých Slovákov. A to je len dobre! Prečo jesť brokolicu a ako ju variť, aby sme z nej vyťažili čo najviac jej výhod?

prejsť na článok

Domáce spotrebiče do kuchyne

Zatiaľ čo vo väčšine izieb sa priveľmi so zariadením experimentovať nedá, v niektorých sa zas môžete vyhrať. V kúpeľni je najdôležitejšie vybrať správny obklad, ktorý vám vytvorí príjemný vzhľad, moderná obývačka pozostáva najmä z gauča a televízora a vše

prejsť na článok

Jablkový koláč

Jednoduchý šťavnatý jablkový koláč. Stačí odvážiť suroviny a nastrúhať jablká. Potom už iba všetko spolu zmiešame v jednej mise a môžeme piecť. 

prejsť na článok