Brokolica – kráľovná medzi zeleninou

Väčšina uznávaných odborníkov sa zhoduje v názore, že brokolica patrí medzi 10 najzdravších potravín sveta. Dnes nám pán prof. Hričovský prezradí, aké má brokolica účinky, ako by sme ju mali skladovať a zbierať.

prejsť na článok

Je brokolica zdravá?

Brokolica je základnou potravinou v mnohých častiach sveta a možno ju nájsť v mnohých populárnych jedlách. Žiaľ, brokolica nepatrí medzi zeleniny, ktoré sa často objavujú na našich tanieroch. To by sa malo zmeniť, a preto si prečítajte 6 dôvodov, pre ktor

prejsť na článok

Ako zdravo využiť med

V antickom Grécku označil Aristoteles med ako: „rosu destilovanú zo svetla hviezd a dúhy“, pretože si myslel, že med prší na kvetiny z hviezd. Egyptská kráľovná Kleopatra, či kráľovná zo Sáby si ho kvôli omladzovaniu pridávali do kúpeľa.

prejsť na článok

Zemiaky so zeleninou a paradajkovým pyré

Tieto varené zemiaky s paradajkovým pyré a zeleninou sú vynikajúce ako príloha k pečenému mäsu, alebo ako samostatné jedlo.

prejsť na článok

Kuřecí paličky se sýrovým dipem a čerstvou zeleninou

Pokud máte rádi kuřecí na tisíc a jeden způsob, tenhle rychlý, snadný a velmi chutný recept vás bude bavit nejen jíst, ale i připravovat. Kuřecí paličky jsou navíc velmi rozšířenou komoditou za dobrou cenu. Pečené, v kombinaci se sýrovým dipem a čerstvou

prejsť na článok

Pečené kuracie krky s koreňovou zeleninou a vínom, placky z červenej šošovice

The post Pečené kuracie krky s koreňovou zeleninou a vínom, placky z červenej šošovice appeared first on Hyza.

prejsť na článok