Moderná vôňa kávy

Káva ako taká je obľúbená na celom svete. Milujeme jej chuť aj vôňu a naštartuje naše zmysly. V roku 2008 v National University v Soule robili rozsiahly prieskum o káve a zistili, že niektorí ľudia samotnú kávu piť nechcú, ale jej vôňu zbožňujú. Zisťovali aj to, či nám stačí vdýchnuť  vôňu kávy k tomu, aby sme boli bdelí. Zistili, že áno, stačí vdýchnuť vôňu kávy a pomôže nám aktivovať naše unavené zmysly a môžeme byť aktívnejší. Pitie kávy je aj rodinná-, priateľská či spoločenská udalosť a jej vôňa môže v nás  naštartovať  aj rôzne príjemné popoludnia s priateľmi, nedeľné rána s rodičmi, spomienky na spolu strávené  výlety atď. Tvorcov parfumov tiež inšpirovala káva. Dobrým príkladom je parfum Kaffa od Helan. Prvý pocit môže byť temperamentná a neodolateľná  zmes vône kvetov a ovocí  na ktoré stavala aj svetoznáma Coco Chanel a po chvíli sa k  týmto nádherným vôniam pridá  charakteristická vôňa kávy a ten nádherný  mix a pocit sa nedá opísať. Jedine vyskúšať. Príjemné dobré ráno. The post Moderná vôňa kávy appeared first on Helan biokozmetika.

prejsť na článok

Príprava studeného nápoja z pohľadu odborníka

Väčšinou sa stretávate s prípravou kávy pomocou horúcej vody. Na prípravu studenej kávy však potrebujete len studenú vodu. Ako celý proces extrakcie kávy za studena prebieha?

prejsť na článok

Praženie kávy

Po prvé, čo je praženie kávy? Praženie kávy je proces zahrievania a praženia kávových zŕn na ideálnu teplotu pre daný typ kávy. Tento proces prvýkrát zaznamenali v 16. storočí Arabi. Prvé veľké komerčné pražiarne však boli pozorované až koncom 19. a začia

prejsť na článok

Pánsky parfum ESSENS M022 - pánsky parfum 50 ml, inšpirovaný vôňou GIORGO ARMANI - CODE

ESSENS M022 pánsky parfum - 50ml, inšpirovaný vôňou GIORGO ARMANI - CODE htps://essensworld.com/20011106 alebo naskenuj QR kód Moderná a luxusná vôňa, ktorej nositeľ vyniká svojou charizmou a umením žiť svoj život naplno. Hlava: bergamot, ci

prejsť na článok

Prečo je dobré pomaly nalievať kávu do drippera

Pravdepodobne ste už čítali veľa návodov na prípravu kávy v ikonickom vé šesťdesiat . Jedna z vecí, ktorá sa v nich často opakuje, je dôležitosť pomalého nalievania kávy. Viete, prečo je to pri tomto type prípravy kávy také dôležité? Pripomeňme si to.

prejsť na článok

1. Deň kávy v inCUPle 4.8.2018

Srdečne všetkých pozývame na 1. Deň kávy v Pražiarni kávy inCUPle v Kamanovej dňa 4.08.2018 (Sobota) ◘ ochutnávky káv z celého sveta ◘ ukážky praženia ◘ workshopy príprava espressa, alternatívy ◘ cupping ◘ a veľa veľa ďalšieho ◘ vstup voľný ◘ 20% z

prejsť na článok