Je zloženie potravín to isté ako nutričné hodnoty?

K napísaniu tohto článku ma inšpirovali rozhovory so známymi o potravinách, kedy som zistila, že sa s dotyčnými nerozprávame o tom istom. Ako hovorí jedno slovenské príslovie: ja o voze, oni o koze. Ja o zložení, oni o nutričných hodnotách a naopak. Tak sa na to pozrieme. Na obale výrobku sa dočítame veľa vecí: kto Je zloženie potravín to isté ako nutričné hodnoty? Čítajte viac Príspevok Je zloženie potravín to isté ako nutričné hodnoty? je zobrazený ako prvý na www.pribehypotravin.sk.

prejsť na článok

Potraviny v teple

Skladovanie potravín v teple môže spôsobovať problémy. Chladničky zo sebou nenosíme, no zloženie väčšiny potravín na teple sa mení rýchlejšie, ako by sa malo. Akým potravinám sa v teple radšej vyhýbať?

prejsť na článok

Výhody fermentovaných potravín

Kefir.Sk stránka o vodnom a mliečnom kefíre. O procese fermentácie sme na našej stránke už písali. Preto je dobré spomenúť aj niektoré hlavne benefity takýchto potravín. Medzi niektoré výhody jedenia takýcht potravín patrí: Probiotiká a mikroflóra v [] Čl

prejsť na článok

Skryté bielkoviny v potravinách II.

Keďže sa Vám článok o skrytých bielkovinách v potravinách páčil, je tu jeho pokračovanie, kde si opäť predstavíme zloženie vybraných potravín, ktoré obsahujú vyšší podiel bielkovín, o ktorých ste možno ani nevedeli. V rámci osvety o potravinovej gramotnos

prejsť na článok

Rozhovor s Najobľúbenejšou výrobkyňou potravín 2017 z Farmy Tuška

Výherkyňou súťaže v kategórii Najobľúbenejší výrobca potravín 2017 sa stala pani Marta Tužinská, majiteľka rodinnej farmy Tuška zaoberajúcej sa predajom z dvora. V rozhovore nám odpovedala na otázky týkajúce sa farmy a výroby potravín na nej.

prejsť na článok

NOVÉ TELO PO LETE - Refreshnite sa s nami po lete

Leto sa končí a vy sa cítite nafúknuto, unavene, vaše trávenie nie je to čo bývalo a možno pribudla aj celulitída. Toto všetko spôsobuje najčastejšie v letnom období plnom grilovačiek a dovoleniek nevyvážená strava, zvýšený príjem tukov a sladených nápo

prejsť na článok