História kávy v Brazílii

Premýšľali ste niekedy odkiaľ pochádza káva, jej praženie a konzumácia? História kávy je nepresná, ale toto ovocie bolo prvýkrát pražené v Perzii. Arabi si udržali monopol na tento produkt až do 16. storočia. Ale od roku 1615 sa na európskom kontinente začalo ochutnávať kávové zrno, ktoré priniesli cestujúci po nájazdoch na východ. Záujem Európy o Zdroj

prejsť na článok

Šialené ceny brazílskej kávy – prečo? Môže za to jeden úder za druhým!

Vždy, keď prechádzame akýmikoľvek profesijnými, finančnými, emocionálnymi alebo rodinnými problémami, nakoniec to ovplyvní náš výkon. Je to prirodzené. Keď však dlhodobo prechádzate niekoľkými rôznymi problémami, je zrejmé, že to výrazne ovplyvní Vaše zdr

prejsť na článok

Príprava studeného nápoja z pohľadu odborníka

Väčšinou sa stretávate s prípravou kávy pomocou horúcej vody. Na prípravu studenej kávy však potrebujete len studenú vodu. Ako celý proces extrakcie kávy za studena prebieha?

prejsť na článok

Praženie kávy

Po prvé, čo je praženie kávy? Praženie kávy je proces zahrievania a praženia kávových zŕn na ideálnu teplotu pre daný typ kávy. Tento proces prvýkrát zaznamenali v 16. storočí Arabi. Prvé veľké komerčné pražiarne však boli pozorované až koncom 19. a začia

prejsť na článok

Prečo je dobré pomaly nalievať kávu do drippera

Pravdepodobne ste už čítali veľa návodov na prípravu kávy v ikonickom vé šesťdesiat . Jedna z vecí, ktorá sa v nich často opakuje, je dôležitosť pomalého nalievania kávy. Viete, prečo je to pri tomto type prípravy kávy také dôležité? Pripomeňme si to.

prejsť na článok

1. Deň kávy v inCUPle 4.8.2018

Srdečne všetkých pozývame na 1. Deň kávy v Pražiarni kávy inCUPle v Kamanovej dňa 4.08.2018 (Sobota) ◘ ochutnávky káv z celého sveta ◘ ukážky praženia ◘ workshopy príprava espressa, alternatívy ◘ cupping ◘ a veľa veľa ďalšieho ◘ vstup voľný ◘ 20% z

prejsť na článok