DEŇ KÁVY 2.ročník

Prvý ročník “Dňa kávy “ dopadol nad naše očakávania. Vaša spätná väzba bola pre nás inšpiráciou pripraviť ďalší ročník, kde sa opäť stretneme a prežijeme spolu deň, ktorý nás obohatí o spoločné zážitky. A nebude to iba o káve. Pripravili sme si pre vás ochutnávku Prosecca z malého talianského vinárstva Anna Spinato, ktoré sa u nás teší veľkej obľube. Pripravené bude aj niečo pod zub. Nebude to nič tradičné. Snack menu pre vás pripravil a bude podávať náš kamarát  Martin Candrák, kuchár z neďalekej reštaurácie Pálenica Jelšovce. Dáme vám len malé nápovedy roast beef, ananás, krevety, halloumi A niečo sladké na záver? Čo by ste povedali na domácu zmrzlinu od skutočných majstrov z reštaurácie Barrock Topoľčany, ktorí špecialne na túto príležitosť pripravia kávovú zmrzlinu z vašej obľúbenej Colombie? Počas celého dňa budete môcť taktiež ochutnať naše výberové novinky na Brew Bare – filtrované kávy na veľa spôsobov a chutí. Na osvieženie pripravujeme vonku limonádový stan, kde si budete môcť dať obľúbenú limonádu, cold brew, ľadovú kávu, affogato či kávovú zmrzlinu šéfovať tu bude Dada A tu je PROGRAM. 9:00 – 10:00        Workshop praženia I. Môže začať DEŇ KÁVY inak ako pražením? Nemôže! Martin je srdcom nášho podniku a káva je jeho srdcom. Na tomto workshope si prejdeme celým procesom praženia a upražíme si kávu, na akú budete mať práve chuť. Light? Medium? Dark roast? To bude na vás! 10:15 – 11:00      Prečo výberova káva? Čo je to VÝBEROVÁ KÁVA? Ako sa pestuje, zberá, distribuuje, praží a pripravuje? Prečo nakupujeme len výberovú kávu? Prečo je drahšia? Aká je jej chuť a prečo kyslosť v káve nie je zlá? A ako vieme pražením ovplyvniť jej chuť? Aj vám sa možno častokrát vynárajú tieto otázky v hlave. A spolu si na ne môžeme odpovedať na prednáške spojenej s cuppingom výberovej kávy v rôznych stupňoch praženia. Zaujímavé, čo poviete? 11:15 – 12:00      Dá sa to aj bez obalov Nie je to iba slogan. Čo by ste povedali nato, keby sme sa spoločne pokúsili urobiť niečo pre našu planétu od balenia káv do vlastných obalov, cez prípravu kávy do vlastných pohárikov, až po používanie mobilej aplikácie payowallet? Na DNI KÁVY vám predstavíme celú našu víziu zero waste. Bez vašej pomoci to však nepôjde. Pridáte sa? 13:30 – 14:30      Lelit vs. Nivona ROZHODNITE VY! Zážitok alebo jednoduchosť? Pákový alebo plnoautomatický? Oceľový spoľahlivý kávovar, majstrovské cappuccino, mikropena na latte art ALEBO jedno stlačenie, ktoré nám vyčarí úsmev na tvári, keď nám za pár sekúnd natečie do šálky naše obľúbené espresso? Na DNI KÁVY sa zahráme na rozhodcov. Na jednej strane dokonalý LELIT, na tej druhej famózna NIVONA. Bude to boj. Garantujeme vám však jeden výsledok vždy perfektné espresso. 15:00 – 16:00     Workshop praženia II. Po 2. krát na DNI KÁVY rozpálime pražičku a upražíme si kávu podľa vášho výberu a chuti. Vyberte si druh kávy, prípadne chuťový profil a spolu si upražíme jednu kávu na 2 rôzne stupne  praženia. 16:30  17:30  Cupping afrických káv Je Afrika jednotvárna alebo rozmanitá? To je výzva na záver DŇA KÁVY. Budeme ochutnávať kávy zo 6 rôznych krajín a pritom všetky z Afriky. Myslíte že budú chutiť všetky rovnako? Alebo bude každá úplne iná? A ešte jedno PREKVAPENIE. Každý, kto u nás v tento deň urobí nákup v hodnote min. 15 € vyhráva. Na výhernom kolese si môžete vytočiť jednu z cien s naším logom. Tešíme sa vás! PS: Potiť sa nebudeme, sme plne klimatizovaní.                                                                       Príspevok DEŇ KÁVY 2.ročník zobrazený najskôr incuple.

prejsť na článok

Príprava studeného nápoja z pohľadu odborníka

Väčšinou sa stretávate s prípravou kávy pomocou horúcej vody. Na prípravu studenej kávy však potrebujete len studenú vodu. Ako celý proces extrakcie kávy za studena prebieha?

prejsť na článok

Praženie kávy

Po prvé, čo je praženie kávy? Praženie kávy je proces zahrievania a praženia kávových zŕn na ideálnu teplotu pre daný typ kávy. Tento proces prvýkrát zaznamenali v 16. storočí Arabi. Prvé veľké komerčné pražiarne však boli pozorované až koncom 19. a začia

prejsť na článok

Prečo je dobré pomaly nalievať kávu do drippera

Pravdepodobne ste už čítali veľa návodov na prípravu kávy v ikonickom vé šesťdesiat . Jedna z vecí, ktorá sa v nich často opakuje, je dôležitosť pomalého nalievania kávy. Viete, prečo je to pri tomto type prípravy kávy také dôležité? Pripomeňme si to.

prejsť na článok

1. Deň kávy v inCUPle 4.8.2018

Srdečne všetkých pozývame na 1. Deň kávy v Pražiarni kávy inCUPle v Kamanovej dňa 4.08.2018 (Sobota) ◘ ochutnávky káv z celého sveta ◘ ukážky praženia ◘ workshopy príprava espressa, alternatívy ◘ cupping ◘ a veľa veľa ďalšieho ◘ vstup voľný ◘ 20% z

prejsť na článok

Etiópske odrody kávovníkov: JARC Vs. Dedičné

Pri príprave kávy z Etiópie sa často stretávame s pojmom heirloom , ktorý sa často nesprávne používa ako odroda kávy. Heirloom nie je odroda kávy z Etiópie, ale JARC ňou môže byť. Prečo dochádza k zámene a aký je správny termín?

prejsť na článok