Chuť od Naty - Foodblog o chutnom jedle a šťastnom živote

Nájdete u mňa z každého rožka troška ako dôkaz, že varenie vie byť zábavné, rýchle aj lacné.

prejsť na web

Veľkonočný špenátový quiché

Tento rok sa mi žiada pripraviť si na Zelený štvrtok tradíciu v novom, trendy a šmrnc šate. Urobím nám špenát s vajíčkami, ale úplne inak! Pripravím slaný koláč známy ako quiché (čítaj kiš). Obyčajné jedlo, nad ktorým zväčša ohŕňame nos, tak dostane fcha

prejsť na článok

Klíčkové bolognese (aj neklíčková verzia)

Naklíčila som cícer so šošovicou na klíčky a použila si ako náhradu mäsa je rýchly obed. Znie to zvláštne, že? Môžno ešte viac, keď k tomu pripojím, že môj mäsožravý manžel ochutnal a chcel mi zaplatiť za tak vynikajúce jedlo. Že bolo vegánske, plné klíčk

prejsť na článok

Čo urobiť s kváskom po vypestovaní?

Podarilo sa vám vypestovať krok po kroku váš kvások? Ak je kvások stabilný, jeho pestovanie máte u konca. Vznikol vám materský kvások. Ste na správnom mieste- prinášam vám tipy, čo urobiť s vypestovaným kváskom. Ako spoznať, že je kvások vypestovaný? Najp

prejsť na článok

5 vecí, na ktoré dbaj pri zakladaní kvásku

Rozhodli ste sa kváskovať a chcete si vypestovať svoj vlastný kvások? Skvelé rozhodnutie! Kvások vypestovaný od piky u vás doma je najlepší, s vašou mikrobiotou. No zároveň je to najnáročnejší spôsob, ako začať kváskovať. Nenechajte sa odradiť. V tomto čl

prejsť na článok

Fitnes chlieb

Upiekla som si domáci kváskový chlieb s kopou semienok a celozrnnou špaldovou múkou. Pre svoju jemnú, nadýchanú a vláčnu striedku si získal každého u nás doma. Navyše vydrží dlho mäkký. Skvelý chlieb pre zdravie, štíhlu líniu a hlavne koniec chuťovej nudy

prejsť na článok

Kváskové mäkké medovníky z ražnej múky

Držala som v ruke ražnú múku od Mlyn Trenčan z rady na kváskovanie a čítala som si náš text o múke na zadnej strane obalu. Je vhodná.na prípravu medovníkov A vtom mi napadla otázka- prečo vlastne ešte nemáme recept na takéto medovníky? Náprava! Kváskové,

prejsť na článok

Konečne iné snacky na dzobkanie

Doprajte si novú chuť, ponúknite seba aj svoju návštevu niečím kreatívnym, iným. Ak vám stačilo pagáčikov, sladkých koliesok a medovníčkov, spísala som pre vás chutné snacky na dzobkanie k sviatkom. Alebo pochutiny počas celého roka? Kedykoľvek! 1.Polent

prejsť na článok

Kentucky rezne

Ponúknuť domáci fast food je vždy dobrý nápad. Obzvlášť, ak sa chuťou čo najviac ponáša na originál. Chcela som urobiť môjmu malému maródovi radosť a urobila som mu kentucky rezne. Veľmi si pochvaľoval a zhodnotil, že môžem robievať častejšie. Píšem recep

prejsť na článok

Americký apple pie

Pospájala som viaceré recepty so svojimi spomienkami na študentské časy, kedy som s chuťou jedla americký apple pie. Vôňa a chuť jesene, ktorá vždy objala, k tomu capuccino s bohatou penou život bol gombička. Nech je aj teraz a kedykoľvek sa nám zažiada.

prejsť na článok

Margodka

Plno kokosu a jemná vôňa po rume ukrytá pod čokoládou. Tiež ste sa radovali, keď vám pani predavačka podávala margotku, lebo vám ju dovolili dospeláci kúpiť? Margotka, tá slastná mlska. Dlhé roky som ju nemala. Skúsila som ju urobiť doma. Keď mi všetci vr

prejsť na článok