Zjednodušte to sebe aj planéte

Na nákup vždy so svojou taškou Najlepšie sú látkové tašky, ktoré sú spratné a dlho vydržia, dokonca dobre vyzerajú. Ak chcete byť trochu retro, znova sa vracajú do módy, takzvané, sieťovky, ktoré sú veľmi skladné a keď do nich ukladáte veci roztiahnu sa. Najlepšie je, ak sú upletené z prírodných materiálov, ako je ľan a konope. Vhodný je aj prútený košík alebo drevená debnička, ktorú si môžete pripevniť na bicykel alebo dať do auta. Takisto môžete recyklovať, ešte niekoľkokrát použiť, nejakú plastovú tašku, ak ju už vlastníte. Povedzte nie plastom Snažte sa kupovať potraviny, ktoré nie sú balené v plastových obaloch, aby ste zminimalizovali váš odpad doma a nepodporovali ďalšiu výrobu plastov. Veľa ovocia a zeleniny je zbytočne baleného v plastoch, preto zájdite radšej na trh a naberte si ich do svojich obalov. Do obchodu si môžete nosiť rôzne vrecká, dnes sa už vyrábajú aj takzvané sieťky do ktorých vidno a pri pokladni s tým nemajú problém, ak ich použijete namiesto plastových sáčkov. Kupujte veľké balenia Strukoviny, cestoviny, obilniny a iné, čo často používate, kupujte vo väčších baleniach, takisto ušetríte niekoľko obalov, v ktorých si tieto produkty kupujete pravidelne, bude vás to stáť menej peňazí a na nejaký čas budete mať pokoj od nakupovania. Bezodpadové nakupovaniePostupne vznikajú obchody, kde si môžete nabrať potraviny alebo prírodnú kozmetiku, do svojich nádob, ktoré môžete využívať opakovane. Triedenie odpadu je samozrejmé Triedenie je dnes už v mnohých domácnostiach bežná záležitosť. Stačia vám k tomu nejaké nádoby alebo vrecká, ktoré môžu byť aj vkusným doplnkom u vás doma. Existujú krásne drevené, recyklované plastové a iné nádoby, ktoré vyzerajú, aj slúžia veľmi dobre. Recyklujte Najlepšie je začať tým, zbaviť sa všetkého, čo už nepotrebujeme a nerobí nám ďalej radosť. No vyhoďte len to, čo je už naozaj zničené. Mnoho vecí ešte môžete niekomu darovať. Ďalšia možnosť je, že niečo zrecyklujete a využijete na vec, ktorú naozaj potrebujete a tým pádom nemusíte kupovať novú. Deti Jednorázové plienky vytvárajú neskutočné množstvo odpadu, ktorý sa ťažko rozkladá, niekoľko sto rokov. Preto je vhodnejšie používať látkové plienky. Vaše dieťa z nich nebude mať zdravotné problémy, sú lacnejšie a priateľské k životnému prostrediu, nakoľko môžu poslúžiť aj ďalšiemu dieťaťu. Dnes sa už vyrábajú moderné, ktoré rýchlo oblečiete, dobre sajú, nepresakujú a vyzerajú krásne. Článek Zjednodušte to sebe aj planéte se nejdříve objevil na Buerstenmann.

prejsť na článok

Napájame a kŕmime hydinu rýchlo a ľahko :)

Zjednodušte si chov hydiny a uľahčite si kopu práce — máme pre vás skvelé tipy na nenápadných, ale užitočných pomocníkov pre každého chovateľa hydiny.

prejsť na článok

Žijeme na planéte Zem - predškoláci

Naša Zem - náš spoločný domov. Naša Zem je výnimočná a preto by sme sa o ňu mali starať.

prejsť na článok

Kuchyne sveta prehľadne

Cestujeme po celej našej planéte, navštevujeme vzdialené krajiny a ochutnávame neznáme jedlá. Dobre vedieť dopredu, čo nás v tej ktorej cudzej zemi čaká. Aby sme napríklad pre alergiu na niektorú z domácich korenín neprišli o ostatné zážitky na dovolenke.

prejsť na článok

Po planéte na skvelej palete

Ako dlho vydrží drevená paleta? To sa nedá povedať jednoznačne, ale keď sa o ňu staráte, lakujete ju, skladujete na suchom mieste, určite vám bude slúžiť dlho. Povedzme si ale úprimne, kto by mal čas na údržbu palety. Poznáte vôbec niekoho, kto by to robi

prejsť na článok

Výzva za celosvetový MIER a udržateľný rozvoj človeka na planéte Zem

Výzvu za mier odovzdal pplk. v.v. Ing. Viliam Baňák osobne aj prezidentovi slovenskej republiky Andrejovi Kiskovi. Výzva bola tiež odoslaná Róbertovi Ficovi, českému prezidentovi Milošovi Zemanovi, podpredsedníčke NR SR Ing. Erika Jurinovej, stále zastupi

prejsť na článok