Zelený jačmeň

Milí čitatelia, v nasledujúcom texte Vám predstavíme proces vlastného pestovania Zeleného jačmeňa u nás v Herbexe a jeho veľmi cenné liečivé účinky, ktoré sú ale málo známe… S pestovaním Zeleného jačmeňa sme u nás v Herbexe začali už v roku 2018, teda hneď v prvý rok ako sme zahájili vlastné pestovanie liečivých rastlín. V súčasnosti ho pestujeme na ploche 4 hektáre a vysievame ho dvakrát do roka – na jeseň v Októbri a na jar v Marci. Ozimnú formu Jačmeňa (zasiatu v Októbri) zbierame na začiatku Mája a jarnú formu (zasiatu v Marci) na konci Mája. Veľmi dôležité je, že Jačmeň musíme stihnúť pozbierať ešte pred tým, ako vytvorí klas, teda keď je ešte mladý, vyrastený vo výške asi 20cm. Zbierame – kosíme – len listy Jačmeňa. Zozbieraný Zelený jačmeň následne odvážame do sušiarne, kde sa usuší a potom putuje do rezačky, kde ho porežeme. Potom sa v laboratóriu vykoná senzorická a mikrobiologická kontrola – ochutnávka a v prípade potreby ešte ide na asanáciu. Keď už je všetko pripravené, Zelený jačmeň putuje do baliarne, kde sa zabalí na hotový výrobok LIEČIVÉ ÚČINKY:  V jačmeni, jednej z hlavných poľnohospodárskych plodín, sa na konzumáciu využívajú najmä zrná a jeho zelená forma sa zanedbáva na využitie. Jačmenná tráva (Zelený jačmeň) má však dokázaný čistiaci (detoxikačný) účinok a v spojitosti s jeho užívaním bol zaznamenaný aj pokles insekticídov a pesticídov (napr. malatiónu) v organizme. Zelený jačmeň obsahuje množstvo enzýmov a tiež sa považuje za zdroj antioxidantov (identifikovaný bol nový antioxidant – glykosylisovitexín v jačmennej tráve ako potenciálny bioflavonoidný antioxidant). VIDEO z Pestovania Zeleného jačmeňa Naše produkty obsahujúce Zelený jačmeň: Zelený jačmeň Odkyslenie organizmu ZDROJ: EHRENBERGEROVÁ, J. et. al. 2009. Antioxidant Enzymes in Barley Green Biomass. Springer Science + Business Media. 2009. The post Zelený jačmeň appeared first on Herbex.

prejsť na článok

Čierny čaj vs Zelený čaj

Čierny čaj vs zelený čaj začínajú listami! Listy zeleného čaju sa zahrievajú, aby sa zastavila oxidácia a udržali listy zelené. Čierny čaj je úplne oxidovaný, čo umožňuje listom zhnednúť alebo sčernieť. Aj keď je čierny čaj bohatý a silnejší s tmavým vzhľ

prejsť na článok

6 VÝHOD, PREČO BY STE MALI PIŤ ZELENÝ ČAJ

Ak hľadáte spôsob, ako si zlepšiť svoje zdravie, zelený čaj by mohol byť vašou odpoveďou. Tento nápoj má množstvo prospešných účinkov, ktoré môžu pomôcť s rôznymi zdravotnými problémami. Tu je 6 výhod, prečo by ste mali piť zelený čaj: 1. Obsahuje antioxi

prejsť na článok

Chlorella a zelený jačmeň aké majú účinky na naše telo?

Poznáte tieto zelené superpotraviny? Viete, prečo by ste ich hlavne na jar mali zaradiť do svojho jedálnička? Spoznajte ich účinky a zhodnoďte, ktorá je vhodná práve pre vás. Chlorella Čo to vlastne chlorella je? Je to zelená sladkovodná ria

prejsť na článok

Zelený čaj a jeho účinky

Čaj patrí medzi najviac obľúbené nápoje s prirodzeným zložením a v tejto kategórii je zelený čaj rozhodne tou najlepšou možnou voľbou. Ide o tradičný čínsky čaj, ktorý sa pripravuje z neoxidovaných lístkov čajovníka a má pôvod v Číne, kde sú prvé zmienky

prejsť na článok

Čo je korytnačka

Maďar vysvetľuje, čo je to korytnačka: - Á korytnák, to taký tvrdý zelený žáb, celý deň slnko pri mori na piesku plážuje a keď naň túpiš, tak noha vyvrtíš.

prejsť na článok