Zdravá konzumácia uhoriek

Uhorky patria do rovnakej skupiny ako tekvica, cukina či melón, a tiež ich zaraďujeme medzi najkultivovanejší druh zeleniny. Okrem toho je veľmi podstatné spomenúť, že ich zaraďujeme medzi najsilnejšiu zásaditú zeleninu. Ich pH je medzi 8 až 9 a jej konzu

prejsť na článok

Vertikálne pestovanie uhoriek

Vertikálne pestovanie umožňuje efektívnejšie využiť priestor na výsadbu. Pri pestovaní uhoriek to znamená, že získate viac uhoriek z menšej plochy. To však nie je jediná výhoda vertikálneho pestovania uhoriek.

prejsť na článok

Upečte si kváskový chlieb!

V našich zemepisných šírkach je konzumácia príloh v podobe cestovín, ryže, zemiakov, chleba a pečiva tradičnou základňou celkovej skladby potravy. Viac ako vlastná je nám konzumácia chleba a pečiva. Čo je na tom zlé?

prejsť na článok

Zdravá krémová brokolicovo-avokádová polievka

Veľakrát nevieme, čím sa inšpirovať a čo uvariť na obed, tak dnes máme pre vás tip. Táto zelená krémová brokolicová polievka je nielen chutná, ale predovšetkým veľmi zdravá. Navyše, ak máte deti, ktorým zelenina veľmi nechutí a pokúšate sa ju v každom jed

prejsť na článok

Zdravá firma

Zdravá firma to sú aj zdraví zamestnanci. A zdraví zamestnanci sú základný kameň úspešnej firmy. Hodnota zdravia nadobúda čoraz väčší význam a spoločnosti prichádzajú s inovatívnymi spôsobmi starostlivosti o svojich zamestnancov. Je to beh na dlhé trate,

prejsť na článok

Chcete odolnejšie uhorky? Skúste ich skrížiť s tekvicami.

Vrúbľovanie uhoriek na tekvice nie je ničím novým. O tomto postupe sa dočítate i v knihách pre záhradkárov spred viac ako tridsiatich rokov. Mnoho ľudí si však aj napriek tomu myslí, že ide o moderný výmysel, pretože rôzne „pokrížené“ druhy zeleniny, dnes

prejsť na článok