Všetko je ako má byť

Mantra posledného roka, ktorú počuť takmer na každom kroku. Dáva pocit ľuďom, že sú nad vecou, že sú vyrovnaní. V skutočnosti pôsobí táto veta bohorovne. Má v sebe akúsi pýchu. Jej autor chce vyvolať dojem, že situáciu zvláda, má pod kontrolou a to, čoho sa veta týka, nemá v zásade žiadnu hodnotu. Ale je to naozaj tak? Táto mantra dneška nemá v sebe ani štipku motivácie. Všímam si, že ju často používajú ľudia, ktorí nemajú záujem situáciu zmeniť a problém vlastne nechcú riešiť. Mnohokrát ani nevedia ako. Je pohodlné otočiť sa problémom chrbtom a uveriť, že keď problém nevidím, tak zmizne. Ale nezmizne. Len sme ho vytesnili.A pritom stačí tak málo. Každý neriešený problém predstavuje náš strach. Strach zo zlyhania, strach z našich tienistých stránok, strach z odmietnutia, strach zo seba samých. Z toho, že nie sme takí dobrí, ako sa prezentujeme pred svojím okolím. Je málo ľudí, ktorí sa chcú postaviť svojim strachom zoči-voči.Kto to vyskúša, napokon neľutuje. Základom sú dobré otvorené otázky. Také, ktoré krok za krokom rozoberajú problém na menšie časti. Menšie časti nesú menšiu záťaž a na konci rozmotaného klbka problému príde úľava. Poznanie, že aj ja, ty, my všetci máme právo na chyby a omyly. Že nie sme horší ani iní ako zvyšok sveta. Objavíme poklad. Pretože tie najväčšie poklady sa ukrývajú na dne. The post Všetko je ako má byť appeared first on bullovasona.

prejsť na článok

Všestranne využiteľný citrón

Každý rok vedci zistia nové zaujímavosti okolo citrónu. Viete na čo všetko už prišli? Čo všetko citrónom liečia?

prejsť na článok

18.jún 2023 - DEŇ OTCOV

Futbal zahrať, Lego zložiť, či bicykel opraviť, všetko zvládneš, tatinko náš, na všetko si odborník. Chceme Ti dnes poďakovať a zasa raz zopakovať, že si pre nás ten NAJ tato, nezabúdaj nikdy na to!

prejsť na článok

Čo všetko viete o špargli?

Špargľa – to je delikatesa starého Egypta, ktorá má u nás sezónu len tri mesiace. Je označovaná ako kráľovná zeleniny a jej krehké dužinaté výhonky sú na tanieri výbornou pochúťkou. Čo všetko ste o nej dodnes vedeli?

prejsť na článok

Ako si uľaviť od alergií?

Prišla jar a v prírode všetko kvitne a rastie. Aj keď je toto obdobie potešením pre oči, alergici dostávajú zabrať. Kýchanie, nádcha, svrbenie očí a pokožky, to všetko dokáže človeka od pobytu von odradiť. Aby ste si však mohli krásne jarné dni užívať aj

prejsť na článok

Trichomoniáza (všetko o ochorení)

Príspevok Trichomoniáza (všetko o ochorení) je zobrazený ako prvý na Novuma.

prejsť na článok