Vegánska panna cotta s mangom a marakujou

Táto vegánska panna cotta je tak ľahká, že tancuje na tanieri, čo ma nikdy neprestane baviť. Vďaka tučnému kokosovému mlieku je však aj krémová a rozplýva sa na jazyku. Panna cottu môžete doplniť o pyré z vášho obľúbeného ovocia. Jahody, maliny, mango, kiwi…  Ja som zvolila exotiku a sviežosť z manga a maracuje. Panna cotta je taliansky dezert, ktorý vznikol pravdepodobne v severnej oblasti Piemontu na začiatku 20. storočia. Tradične sa vyrába zo smotany, cukru a želatíny a môže sa podávať s rôznymi príchuťami ovocia. Názov panna cotta je odvodený z talianskych slov panna (smotana) a cotta (varený). Smotana a mlieko sú veľmi dôležité aj pre vegánsku verziu, keďže to je hlavná chuť dezertu, použite naozaj čo najchutnejšie ingrediencie. Recept na panna cottu sa časom vyvíjal a kuchári doň pridávali rôzne prísady, ako napríklad vanilku, rum a dokonca aj kávu. Pre tento recept som využila moje partnerstvo s Aktin.sk. a Aktin.cz. Skrz moje odkazy nájdete moje obľúbené produkty. Okrem množstva vegánskych potravín na Aktine nájdete všetky ingrediencie aj na tento recept. Kokosové mlieko, rastlinné mlieka, cukor, vanilku, agar agar, škrob, ale aj skvelý mangový džem, ak nechcete variť domáce ovocné pyré. Vegánska panna cotta s mangom a marakujou: Množstvo4 porcieQuarter (1 Serving)Half (2 Servings)Default (4 Servings)Double (8 Servings)Triple (12 Servings)Príprava10 minútVarenie5 minút 350 g kokosového mlieka z konzervyalebo vegan smotany na ľahanie (Oatly) 250 g obľúbeného chutného rastlinného mlieka(Sproud, Oatly, Alpro TASTES AS GOOD) 50 g kryštálového cukru 3,50 g agar agar (1 a 3/4 ČL)(Dr. Oetker Vega Gel) 7 g vanilkovej pasty ( 1 a 1/2 ČL)alebo 1/2 ČL mletej vanilky či vanilkov ho extraktu repkový či slnečnovocý olej na vytretie foriemOvocné pyré 200 g ovocia alebo ovocného pyrémaracuja, mango, jahody, maliny, kiwi... 6 g kukuričného škrobu cukor a citrón podľa chuti NáročnosťZačiatočníkOhodnoďte tento recept :) Ingredients 350 g kokosového mlieka z konzervyalebo vegan smotany na ľahanie (Oatly) 250 g obľúbeného chutného rastlinného mlieka(Sproud, Oatly, Alpro TASTES AS GOOD) 50 g kryštálového cukru 3,50 g agar agar (1 a 3/4 ČL)(Dr. Oetker Vega Gel) 7 g vanilkovej pasty ( 1 a 1/2 ČL)alebo 1/2 ČL mletej vanilky či vanilkov ho extraktu repkový či slnečnovocý olej na vytretie foriemOvocné pyré 200 g ovocia alebo ovocného pyrémaracuja, mango, jahody, maliny, kiwi... 6 g kukuričného škrobu cukor a citrón podľa chutiDirectionsVegan panna cotta s marakujouIngredientsDirections{"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","author":"Surov\u00e1 dc\u00e9rka","datePublished":"2023-02-27","name":"Vegan panna cotta s marakujou","image":"https:\/\/www.dcerka.sk\/wp-content\/uploads\/2023\/02\/DSC09465-copy-700x525.jpg","description":"T to veg nska Panna Cotta s maracujou je lahodn \u013eahk a kr mov dezert. Vyroben z kokosov ho mlieka, agar-agaru a doplnen sladkou a trpkou chu\u0165ou maracuje je dokonal m zakon\u010den m ka\u017ed ho jedla. Vychutnajte si dokonal rovnov hu kr movej a trpkej chuti v tomto veg nskom dezerte!","recipeIngredient":["350 g kokosov\u00e9ho mlieka z konzervy","250 g ob\u013e\u00faben\u00e9ho chutn\u00e9ho rastlinn\u00e9ho mlieka","50 g kry\u0161t\u00e1lov\u00e9ho cukru","3,50 g agar agar (1 a 3\/4 \u010cL)","7 g vanilkovej pasty ( 1 a 1\/2 \u010cL)","repkov\u00fd \u010di slne\u010dnovoc\u00fd olej na vytretie foriem","200 g ovocia alebo ovocn\u00e9ho pyr\u00e9","6 g kukuri\u010dn\u00e9ho \u0161krobu","cukor a citr\u00f3n pod\u013ea chuti"],"recipeCategory":"Dezerty","recipeYield":"4","cookTime":"PT0H5M","prepTime":"PT0H10M","totalTime":"PT0H15M","nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":0,"carbohydrateContent":"","cholesterolContent":"","fatContent":"","fiberContent":"","proteinContent":"","saturatedFatContent":"","servingSize":"4","sodiumContent":"","sugarContent":"","transFatContent":""},"recipeInstructions":[""],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","ratingCount":1,"bestRating":5,"worstRating":1},"recipeCuisine":"Talianska kuchy\u0148a","keywords":[]} K ingredienciám: Mlieko a smotana Mlieko a smotana dodajú dezertu tú najdôležitejšiu chuť, preto siahnite po ingredienciách, ktoré dobre chutia aj samé o sebe. Použiť môžete krémové kokosové mlieko z konzervy alebo skvelú vegan smotanu na šľahanie od Oatly, ktorá ma naozaj smotanovú šľahačkovú chuť. Z mliek odporúčam tie, čo sa prirodzene najviac podobajú na kravské mlieko hrachové Sproud, ovsené Oatly, plnotučné Alpro Tastes as Good Agar Agar každá značka môže mať agar agar s trochu inou silou. Ja mám odskúšané množstvo z tohto receptu na skvelú konzistenciu pre tento dezert. Nebojte sa ale množstvo upraviť, ak by ste prišli na to, že vaša panna cotta netuhne (vyberte ju z foriem a uvarte znova z pridaním väčšieho množstva agaru) alebo je tuhá až moc (uvarte s vačším množstvom smotany a mlieka na zriedenie agaru). Dosiahnite konzistenciu, ktorá vám vyhovuje. Panna cotta by nemala byť pevná ako želé, skôr veľmi jemná a agar len tak tak spája všetko do konzistejcie, ktorá drží tvar. Postup: V stredne veľkom hrnci zmiešajte kokosové mlieko, rastlinné mlieko, cukor, agar agar a vanilku. Všetko prešľahajte dohromady, aby sa krém spojil. Dajte pozor hlavne na agar, ktorý by mal byť dobre rozmiešaný. Hrniec postavte na stredný oheň a zmes priveďte pomaly k varu. Keď krém začne bublať, teplotu ešte znížte a nechajte variť 3-4 minúty. Krém nalejte do olejom jemne vytretých ramekinov alebo formičiek. Budete potrebovať asi 4 kusy ramekinov s priemerom približne 10 cm. Ak nechcete panna cottu vyklápať, tak nemusíte formičku vytierať olejom, ale len naliať krém do pohára a vyberať lyžičkou. Formičky uložte do chladničky na najmenej tri-štyri hodiny alebo kým vegánska panna cotta nestuhne.Medzitým si môžete v menšom hrnci rozvariť vaše čerstvé či mrazené ovocie s trochou škrobu na zahustenie. Podľa druhu ovocia použite viac či menej cukru a citrónovej šťavy, aby ste dosiahli sladkastú, ale sviežu chuť. (Ak chcete ovocné pyré pevnejšie a vhodné na plnenie pohárov, pridajte viac škrobu alebo agar agar.) Použiť môžete už hotové ovocné pyré alebo džem. Na fotke som použila tento mangovo marakujový džem, ktorý som doplnila o trochu agáve a čerstvú marakuju.Po stuhnutí špičkou noža jemne oddeľte panna cottu od strán formičky. Následne panna cottu nakloňte o 90 stupňov, aby sa časť oddelila od formy a odhalila kúsok dna formy. Teraz môžete vegan panna cottu vyklopiť na tanier, pridať ovocné pyré a servírovať. Moje ďalšie food experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka. Ďalšie sladké recepty nájdete tu. Tento recept som pripravila v spolupráci z Aktin.sk, kde nájdete množstvo vegánskych potravín na pečenie aj pre šport. Príspevok Vegánska panna cotta s mangom a marakujou zobrazený najskôr Surová Dcérka.

prejsť na článok

Panna Cotta s Mascarpone

Často nás prekvapí neočakávaná no milá návšteva Ako väčšina žien tak aj ja sa snažím ponúknuť niečo sladké pod zub Teraz mal môj skoro manžel narodeniny tak som vyskúšala tento perfektný a hlavne rýchly dezertík, ktorý som servírovala do fingerfood pohári

prejsť na článok

Kamene podľa znamenia zverokruhu - Panna

Pozitívnym účinkom drahých kameňov sa verilo už v dobách babylonských. Nižšie sme pre vás vytvorili zoznam kameňov, ktoré sa hodia pre ľudí narodených v znamení Panna. Teda pre tých, ktorí sa narodili medzi 24. 8. – 23. 9.

prejsť na článok

Posolstvo Panny Márie, Kráľovnej pokoja, 25. júna 2022, cez vizionárku Mariju Lunettiovú

„Drahé deti! Radujem sa s vami a ďakujem vám za každú obetu a modlitbu, ktorú ste obetovali za moje úmysly. Deti moje, nezabudnite, že ste dôležití v mojom pláne spásy ľudstva. Vráťte sa k Bohu a modlitbe, aby Duch Svätý pôsobil vo vás i skrze vás. Deti m

prejsť na článok

Koktejl

Namočené bezlepkové ovsené vločky sa rozmixujú v mixéri spolu s ovocím žltým melónom, banánmi, ríbezľami, černicami, mrazenými alebo čerstvými čučoriedkami, mangom, hruškou atď. Môžete pridať chia semiačka, trochu kokosového, tahini a určite vymyslíte aj

prejsť na článok

Maková torta a jahodami (vegan)

Maková torta s jahodami! Aj keby vám mak nechutí, zaručujem že s týmto šľahačkovým krémom, jahodami a želé, si ho zamilujete! A túto vegan tortu si môžete pripraviť na tisíc spôsobov! Namiesto jahôd pridajte mango, kiwi, ananás, maliny, citrón, čučoriedky

prejsť na článok