Vegan banánová strecha zo sušienok

Vegan banánová strecha zo sušienok je recept, ktorý som mala na zozname receptov do sladkej Slovegán 3 kuchárky. Nakoniec naň nezostalo v kuchárke miesto a tak som si ho odložila na blog. Pripravte sa na kombináciu vanilkových sušienok, vegánskeho kešu tvarohu a sviežeho banánu. Verím, že vás tento nepečený a jednoduchý recept poteší.Ak chcete viac sladkých receptov vo vegánskej verzií, tak ďalších viac ako 70 receptov nájdete v Slovegán 3 kuchárke. Vegan banánová strecha: Množstvo14 porciíQuarter (3.5 Servings)Half (7 Servings)Default (14 Servings)Double (28 Servings)Triple (42 Servings)PrípravahodinaCelkovo2 hodiny Tvarohový krém: 150 g rastlinného masla(Naturli, Alsan, Rama Vegan, Hera Vegan...) 100 g kešu orechov 150 g zakysaného krému na báze sóji alebo kokosu( Creamo PlantOn, Creme Vega Dr.Oetker) 50 g rastlinného mlieka + podľa potreby(s jov , mandľov , ovsen ...) 30 g dezodorizovaného kokosového oleja 50 g práškového cukru 6 g vanilkovej pasty (1 ČL)pr padne mlet vanilka či vanilkov extrakt 2 g kyseliny citrónovej alebo citr nov ťava 1 štipka soli 400 g vegan maslových sušienok(Veganz Der Keks alebo Lotus su ienky) 2 ks nezrelých banánovPoleva 100 g horkej 70% čokolády 100 g rastlinnej šľahačky alebo kokosového mlieka NáročnosťZačiatočníkOhodnoďte tento recept :) Ingredients Tvarohový krém: 150 g rastlinného masla(Naturli, Alsan, Rama Vegan, Hera Vegan...) 100 g kešu orechov 150 g zakysaného krému na báze sóji alebo kokosu( Creamo PlantOn, Creme Vega Dr.Oetker) 50 g rastlinného mlieka + podľa potreby(s jov , mandľov , ovsen ...) 30 g dezodorizovaného kokosového oleja 50 g práškového cukru 6 g vanilkovej pasty (1 ČL)pr padne mlet vanilka či vanilkov extrakt 2 g kyseliny citrónovej alebo citr nov ťava 1 štipka soli 400 g vegan maslových sušienok(Veganz Der Keks alebo Lotus su ienky) 2 ks nezrelých banánovPoleva 100 g horkej 70% čokolády 100 g rastlinnej šľahačky alebo kokosového mliekaDirectionsBanánová strechaIngredientsDirections{"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","author":"Surov\u00e1 dc\u00e9rka","datePublished":"2023-03-05","name":"Ban\u00e1nov\u00e1 strecha","image":"https:\/\/www.dcerka.sk\/wp-content\/uploads\/2023\/03\/DSC09562-copy-700x525.jpg","description":"Vegan ban nov strecha zo su ienok je jednoduch nepe\u010den recept. Pripravte sa na kombin ciu su ienok, ke u tvarohu a svie\u017eeho ban nu.","recipeIngredient":["150 g rastlinn\u00e9ho masla","100 g ke\u0161u orechov","150 g zakysan\u00e9ho kr\u00e9mu na b\u00e1ze s\u00f3ji alebo kokosu","50 g rastlinn\u00e9ho mlieka + pod\u013ea potreby","30 g dezodorizovan\u00e9ho kokosov\u00e9ho oleja","50 g pr\u00e1\u0161kov\u00e9ho cukru","6 g vanilkovej pasty (1 \u010cL)","2 g kyseliny citr\u00f3novej ","1 \u0161tipka soli","400 g vegan maslov\u00fdch su\u0161ienok","2 ks nezrel\u00fdch ban\u00e1nov","100 g horkej 70% \u010dokol\u00e1dy","100 g rastlinnej \u0161\u013eaha\u010dky alebo kokosov\u00e9ho mlieka"],"recipeCategory":"Dezerty","recipeYield":"14","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT1H0M","totalTime":"PT1H0M","nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":0,"carbohydrateContent":"","cholesterolContent":"","fatContent":"","fiberContent":"","proteinContent":"","saturatedFatContent":"","servingSize":"14","sodiumContent":"","sugarContent":"","transFatContent":""},"recipeInstructions":[""],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","ratingCount":1,"bestRating":5,"worstRating":1},"recipeCuisine":"Slovensk\u00e1 kuchy\u0148a","keywords":[]} Ingrediencie: Kyselina citrónová je bežná ingrediencia, ktorú zoženiete v každom obchode pri ingredienciách na pečenie či výrobu džemov. Rada ho používam v receptoch, kde nechcem pridávať citrónovú šťavu ako extra tekutinu hlavne v krémoch pri záverečnom dochucovaní, ako tu. Sušienky použila som vegánske vanilkové sušienky od Veganz. Siahnuť môžete aj po Lotus sušienkach, ktoré sú menšie, ale dá sa to aj s nimi. Ak vám nevadí pečenie, tak si môžete sušienky upiecť napríklad podľa receptu na krehké cesto z tohto receptu. Stačí z cesta vytvoriť asi 30 sušienok s rozmerom asi 76 cm. Dezodorizovaný kokosový olej aby chuť receptu zostala neutrálna, rada používam kokosový olej bez vône. Použiť môžete aj olej s vôňou, ak vám nevadí. Postup: Rastlinné maslo vyberte hodinu pred prípravou krému z chladničky, pri izbovej teplote sa vám s ním bude pracovať lepšie. V menšom hrnci zalejte kešu orechy vodou a varte ich domäkka 15 minút. Scedené, v studenej vode premyté a osušené kešu rozmixujte na stredných otáčkach dohladka spolu so zakysaným krémom, mliekom a kokosovým olejom. Podľa potreby môžete pridať trochu viac mlieka, aby ste tvaroh vedeli romixovať do hladka. Zaberie to 3-4 minúty.V robote s nadstavcom na šľahanie vyšľahajte rastlinné maslo nakrájané na kocky spolu s práškovým cukrom. Maslo šľahajte približne 5 minút, kým nezíska svetlejšiu farbu. Pridajte kešu tvaroh, vanilkový extrakt, kyselinu citrónovú a štipku soli. Pokračujte v šľahaní na vysokých otáčkach, kým sa nevytvorí hladký jednoliaty krém. Zo začiatku sa môžu tvoriť hrudky, ale nezľaknite sa. Krém ochutnajte a podľa potreby pridajte viac vanilky či kyseliny citrónovej, aby ste dosiahli vyváženú sviežu chuť. (Použiť môžete aj citrónovú šťavu, ale pozor, aby ste krém zbytočne neriedili ideálne citrón pridajte nemiesto časti rastlinného mlieka pri mixovaní kešu) Na vrstvu alobalu poukladajte vedľa seba 3 rady na šírku uložených keksov. Na prvú vrstvu budete potrebovať asi 5 kusov. Vyukladajte základ s rozmerom približne 22 x 30 centimetrov. Túto vrstvu primerane potrite asi tretinou krému, na ktorý poukladajte ďalších asi 15 keksov v rovnakom smere, aby vytvorili druhú vrstvu. Na druhú vrstvu rovnomerne rozotrite zvyšok krému a do stredu uložte dva banánym- prípadne jahody alebo iné ovocie. Vezmite alobal z krajov a preložte dve dlhšie strany k sebe tak, aby boli sušienky na vrchu spojené a vytvorila sa strecha. Pozrite sa na video na mojom instagrame, ak potrebujete vizuálnu pomôcku. Tuhnutie: Sušienky dobre pritlačte a zarovnajte, aby mala strecha pekný tvar. Celú strechu zabaľte do alobalu a nechajte stuhnúť v chladničke 2-3 hodiny. Nad parou roztopte horkú čokoládu a rastlinnú šľahačku či hustú časť kokosového mlieka. Podľa chuti môžete pridať aj trochu cukru. Polevou potrite banánovú strechu a dajte ešte na 15 minút stuhnúť späť do chladničky, kým banánovú strechu začnete krájať. Ideálne ju nechajte v chladničke cez noc, aby sušienky nabrali vlhkosť a jemne zmäkli. Moje ďalšie food experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka. Ďalšie sladké recepty nájdete tu. Príspevok Vegan banánová strecha zo sušienok zobrazený najskôr Surová Dcérka.

prejsť na článok

Leather Sleeves

Authentic Portland church-key selfies tofu. Farm-to-table, cred trust fund fingerstache. Synth raw denim vegan Banksy butcher stumptown single-origin semiotics. Intelligentsia chambray tousled, kitsch Godard actually pop-up. Listicle ugh flannel tousled r

prejsť na článok

Compactizol

Zateká vám strecha? Riešenie je jednoduché. Kontaktujte spoločnosť Compactizol ponukajúcu služby v oblasti izolácií striech a bazénov.

prejsť na článok

Vegan francúzske zemiaky

Vegan francúzske zemiaky sú pre mňa typickým rodinným receptom, ktorý najradšej pripravujem z prvých domácich zemiakov. Tie sú čerstvé a šťavnaté a dodávajú tak celému jedlu jedinečnú vláčnosť. Klobásku nahradzujem údeným tofu, tempehom, seitanom alebo ve

prejsť na článok

Viete, ako sa postarať o vlasy v lete?

Slnečné lúče dajú zabrať nielen vašej pokožke, ale aj vlasom. UV žiarenie totiž preniká cez vlas až ku korienkom a narúša ich štruktúru. Chrániť sa môžete štýlovým klobúčikom alebo použiť špeciálne prípravky na vlasy zo širokej ponuky na trhu. Vybrali sme

prejsť na článok

Inspiration: Nordic Home

Meditation street art bitters keffiyeh Shoreditch. High Life roof party pour-over bitters, vegan Pitchfork ennui migas. Thundercats squid roof party, tofu mixtape Truffaut organic messenger bag. Banksy keytar beard Carles mustache, XOXO sustainable pug fi

prejsť na článok