Už žiadne vyhadzovanie starého chleba. Vieme 4 spôsoby ako si ho osviežiť

Už žiadne vyhadzovanie starého chleba do koša. Vďaka štyrom jednoduchým metódam bude chlieb mäkký a chutný a navyše bude mať chrumkavú kôrku. Aby chlieb rýchlo nevyschol, mal by byť vhodne skladovaný. Kým strúhanku najčastejšie vyrábame zo zatuchnutého rožka či bagety a používame ju napríklad na chlebové mäso a krokety, zatuchnutý chlieb najčastejšie končí v koši. Málokto vie, že chlieb môžeme ľahko osviežiť. Nielen pri kuchynských spotrebičoch, ale aj pri zelenine a ovocí. Starý chlieb je možné ohrievať v mikrovlnnej rúre, rúre alebo parnom hrnci. Pár krajcov chleba môžeme zjemniť aj jablkom alebo zelerom. Chlieb osviežený v rúre a mikrovlnnej rúre bude mať chrumkavú kôrku. Ak chcete osviežiť chlieb v parnom hrnci, kôrka nebude chrumkavá, ale chlieb bude veľmi chutný a mäkký. Pri osviežovaní chleba týmto spôsobom buďte opatrní s načasovaním, pretože chlieb príliš zmäkne a rozpadne sa. Spôsoby, ako osviežiť starý chlieb a prestať ho vyhadzovať Starý chlieb mierne navlhčite vodou, zabaľte do alobalu, vložte do rúry vyhriatej na 150 stupňov C a pečte asi 15 minút. Chlieb osviežený v rúre bude mať chrumkavú kôrku. Starý chlieb môžete osviežiť aj pomocou mikrovlnnej rúry . Pred vložením chleba do spotrebiča ho zľahka navlhčite vodou alebo mliekom. Mikrovlnku nastavte na najvyšší výkon a vložte do nej chlieb na 10 sekúnd. Na osvieženie chleba poslúži aj naparovací hrniec. Chlieb vložíme do cedníka a prikryté dusíme niekoľko minút. Chlieb, rožky a bagety budú mäkké a môžete ich znova použiť. Plátky starého chleba zmäknú, keď ich vložíte do nádoby na potraviny s niekoľkými kúskami jablka alebo zeleru. Nádobu uzavrite a vložte na noc do chladničky. Ako skladovať chlieb? Vzdajte sa plastových tašiek Chlieb skladujte v drevenom chlebníku alebo na suchom, tienenom mieste, najlepšie v látkovom alebo papierovom vrecku. Vrecko opatrne zabaľte, aby ste obmedzili prístup vzduchu, ktorý spôsobí, že chlieb rýchlo zatuchne. Chlieb neskladujte v igelitových vrecúškach, rýchlo sa na ňom objaví pleseň. Ak je chlieb teplý, najskôr ho poriadne vychlaďte a potom schovajte. Teplý bochník sa vo vrecku uvarí a rýchlo začne plesnivieť.

prejsť na článok

Čo znamenajú veľké diery v chlebe? Je to chyba alebo nie? Máme odpoveď na túto zaujímavú otázku

Kúpili ste si chlieb s dierami? Nie sú síce škodlivé, ale poukazujú na niektoré nedokonalosti pri príprave pečiva. Zistite, čo ich môže spôsobiť a ako sa im vyhnúť pri domácom pečení. Receptov na dobrý chlieb je veľa. Bez ohľadu na to, či ho pripravuje

prejsť na článok

3 základné a originálne spôsoby, ako ušetriť teplo a energie vo vašej domácnosti

Zimná sezóna sa blíži, ceny energií stúpajú a vyzerá to tak, že teplo bude najdôležitejším produktom... The post 3 základné a originálne spôsoby, ako ušetriť teplo a energie vo vašej domácnosti appeared first on OKdom.sk.

prejsť na článok

H3KNISA. Deň bez vyučovania na stredných školách

Známi influenceri a mladí ľudia hovoria študentom aby nefajčili. Ale inak. Deň bez vyučovania. Žiadne výchovné koncerty, žiadne prednášky, ale motivujúce témy, príbehy a ...

prejsť na článok

Čo zažijete pri rozlúčke so slobodou?

No predsa neskutočný adrenalín a obrovské prekvapenie. Nie je nad to ako keď vášmu srdcu blízky človek netuši čo ho čaká a vy ho viac ako príjemne prekvapíte. Nevie kam ho veziete a čo všetko sa tam “zomelie”. No odchádza s úsmevom a ešte lepšou náladou.

prejsť na článok

Nalaďte sa na dovolenku. 9 krásnych pláži, pre ktoré sa hneď začnete baliť

Sme srdcom Európy, znie to naozaj krásne, ako z rozprávky. Naša krajina je skutočne ako z rozprávky. Žiaľ, more či oceán sú vzhľadom na našu polohu menej dostupné, ako to majú okolité štáty. Nič to nemení na tom, že čoraz viac Slovákov vyhľadáva oddych na

prejsť na článok