Levanduľový sirup je nielen lahodným doplnkom do mnohých nápojov a jedál, ale aj prostriedkom na upokojenie mysle a tela. Výroba vlastného levanduľového sirupu je jednoduchá a prináša množstvo výhod. V tomto článku sa pozrieme na to, ako si levanduľový sirup vyrobiť a prečo by ste ho mali zaradiť do svojho kuchynského repertoára. Ako Vyrobiť Levanduľový Sirup Ingrediencie: 4 šálky čerstvých alebo sušených levanduľových kvetov (alebo menej avšak pridaj menej vody) 1 l vody Cukor (môže byť biely, hnedý alebo trstinový), množstvo je 1:1 k odvaru 1 lyžica citrónovej šťavy Postup: Príprava Levandule: Ak používame čerstvé kvety levandule, uistíme sa, že sú čisté a bez pesticídov. Sušené kvety môžeme použiť tiež. Príprava Odvaru: V hrnci privedieme k varu 1 l vody Pridáme hneď levanduľové kvety a necháme variť na miernom ohni približne 25 minút, aby sa uvoľnili všetky aromatické oleje a chuťové látky z levandule. Odstavíme hrniec z ohňa a necháme levanduľové kvety lúhovať ďalších 20-30 minút, aby odvar dosiahol plnú chuť a vôňu. Pridanie Cukru: Scedíme levanduľové kvety cez jemné sito alebo plátno Odvar nalejeme späť do hrnca, varíme na miernom ohni a pridáme cukor. Cukru pridáme dostatočné množstvo, 1:1 k objemu odvaru. Jemne miešame, kým sa cukor úplne nerozpustí. Pridanie Citrónovej Šťavy: Na konci do sirupu pridáme lyžicu citrónovej šťavy. Citrónová šťava pomáha konzervovať sirup a dodáva mu príjemnú kyslosť. Uskladnenie: Sirup nalejeme do čistých sklenených fliaš alebo nádob a dobre uzavrieme. Uchovávame v chladničke, kde vydrží až mesiac. Sirup môžeme aj sterilizovať, aby vydržal dlhšie Prečo si Vyrobiť Levanduľový Sirup 1. Upokojenie a Relaxácia: Levanduľa je známa svojimi upokojujúcimi vlastnosťami. Levanduľový sirup môže pomôcť zmierniť stres a úzkosť, podporovať lepší spánok a celkové upokojenie nervovej sústavy. Pridanie sirupu do večerného čaju môže byť ideálnym spôsobom, ako zakončiť deň a pripraviť sa na pokojný spánok. 2. Zlepšenie Trávenia: Levanduľa má tiež prospešné účinky na tráviaci systém. Môže pomôcť zmierniť nadúvanie, kŕče a iné tráviace ťažkosti. Pridanie levanduľového sirupu do vody alebo bylinkového čaju môže podporiť zdravé trávenie. 3. Univerzálnosť v Kuchyni: Levanduľový sirup je veľmi univerzálny. Môžete ho použiť na dochutenie limonád, koktailov, čaju, alebo dokonca ako sladidlo do pečiva a dezertov. Jeho jemná kvetinová chuť pridáva jedlám a nápojom unikátny nádych. 4. Antimikrobiálne Vlastnosti: Levanduľa má prirodzené antimikrobiálne vlastnosti, ktoré môžu podporiť imunitný systém. Pravidelná konzumácia levanduľového sirupu môže pomôcť chrániť telo pred rôznymi infekciami a posilniť jeho obranyschopnosť. 5. Estetická Hodnota: Levanduľový sirup má krásnu farbu a vôňu, čo z neho robí skvelý darček pre priateľov a rodinu. Stačí ho preliať do peknej fľaše, pridať mašľu a darček je hotový. Levanduľu však môžeme spracovať aj inými spôsobmi. Mojím obľúbeným je jej sušenie a následne použitie v čajových zmesiach. Nie je nič lepšie, ako si v zime pripraviť krásne aromatický levanduľový čaj a pocítiť dotyk leta.
Keď na jar kvitnú kvety bazy, je čas to využiť a pripraviť si skvelý bazový sirup, ktorý je výborný na prípravu osviežujúcej domácej limonády alebo aj do čaju. Bezinkový sirup má osviežujúcu a lahodnú chuť.
Nech za oknami duje vietor, besno prší alebo je taká zima, že by sme von nevyhnali ani mačku, my sa cítime dokonale pohodlne a bezpečne v objatí domova. Je nám The post Keď sa rodina zíde pri šálke čaju appeared first on ANOmagazin.sk.
prejsť na článokIngrediencie: (na 5 litrov sirupu) 1,8 l vody24 g sušenej bazalky3,75 kg kryštálového cukru15 g kyseliny citrónovej 5 g sušenej citrónovej kôry Postup: Sušenú bazalku zabalíme do gázy tak, že vytvorí veľký balíček, pripomínajúci čajové vrecúšk
prejsť na článokSyn poslal domov SMS-ku: - Mami, neurobil som skúšku, priprav na to otca. Matka mu odošle odpoveď: - Otec je pripravený, priprav sa aj ty!
prejsť na článokViete, prečo má blondínka v šálke čaju vosk? Lebo si tam pridáva čajové sviečky.
prejsť na článok