Turistická zemiaková polievka

Varenie – Recepty – Polievky Chutná polievka, ktorá zaručene zasýti a ktorú môžeme uvariť aj za poľných podmienok vprírode. Ingrediencie: 400 g hovädzieho mäsa soľ mletá rasca 2 lyžičky mletej červenej papriky mleté čierne korenie 400 g zemiakov 2 cibule 2 zelené papriky 2 zrelé rajčiaky zelená petržlenová vňať Príprava: Umyté mäso pokrájame na kocky adáme variť do 1 a½ litra vody. Pridáme mletú rascu, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie isoľ apomaly varíme, kým mäso nezačne mäknúť. Potom pridáme nadrobno posekanú cibuľu ana očistené a rezance pokrájané papriky arajčiaky anapokon očistené ana kocky rozkrájané zemiaky. Varíme všetko do mäkka apred záverom do polievky ešte nasypeme posekanú petržlenovú vňať anecháme chvíľu vrieť. Túto polievku môžeme uvariť doma, ale ina starom sporáku na chate či vkotlíku nad ohniskom. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Pórovo-zemiaková polievka bohatá na prebiotiká

Pórovo-zemiaková polievka je výborná a obľúbená, ale vedeli ste, že je aj skvelým tipom pre zdravé črevá? Jej kľúčové suroviny- pór, cibuľa a cesnak sú totiž mimoriadne dobrým zdrojom prebiotík.

prejsť na článok

Kapustovo-zemiaková polievka

Kapustu nakrájame na jemné pásiky a povaríme. Keď mierne zmäkne, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a soľ. V sladkej smotane rozmiešame múku - pripravíme zátrepku - a keď sú zemiaky mäkké,...

prejsť na článok

Šampiňónová krémová polievka

Táto polievka je výborná aj z viacerých druhov húb.

prejsť na článok

Špargľová polievka s krutónmi

Veľmi chutná sezónna polievka s chrumkavými kockami chleba. 

prejsť na článok

Kapustová polievka s mäsovými knedlíčkami

Polievka z bielej hlávkovej kapusty s knedlíčkami z mletého mäsa zohreje aj zasýti. 

prejsť na článok