Na sviatky môžete občas urobiť v rámci racio- alebo bio-stravovania aj malú obmenu sviatočného pečenia pri dodržaní osvedčenej vegetariánskej tradície. V minulej časti som zverejnila osvedčené recepty ako na pečenie inak ako klasicky Dopĺňam ich o ďalšie, na ktoré sa ma najčastejšie pýtate Celozrnné pagáče Zloženie: 400 g celozrnnej pšeničnej múky 100 g sójovej múky 50 g pohánkovej múky 1 balíček prášku do pečiva s vínnym kameňom 50 ml ľanu 50 ml lúpanej slnečnice 50 ml sezamu 150 ml posekaných vlašských orechov (nie mletých) ½ balíčka sušeného droždia (na 1/2kg múky) 100 ml slnečnicového oleja 250-300 ml teplej vody 2 čajová lyžička rasce 3-4 čajové lyžičky soli štipka trstinového cukru 1 čajová lyžička sódy bikarbóny Postup: Najprv pomiešame všetky suché zložky a potom pridáme olej a teplú vodu. Dobre vypracujeme cesto, ktoré necháme v teple postáť cca 30 minút. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku cca 1 cm a vykrajujeme kolieska. Pečieme v predhriatej rúre na 200°C. Vianočné pečivo z tvorivej dielne môže byť aj iné ako klasika - zdravšie a pritom vychádzať z tradície.Pečenie inak - na obrázku sprava doľava celozrnné pagáče, „Raffaello“ a linecké „kolieska“. Domáce Raffaello Zloženie: 2 hrnčeky (3 dcl) nalámaných tortových oblátok 1,5 hrnčeka kokosu 55 g zmäknutého masla ¼ hrnčeka trstinového cukru alebo adekvátne množstvo xylitolu 80 g sušeného sójového mlieka ¼ hrnčeka vody (čím menej, tým lepšie) 1 balíček vanilkového cukru (nie vanilínový) kokos na obaľovanie lieskové orechy Postup: Pečenie inak môže byť aj o nepečení Nalámané tortové oblátky premiešame s kokosom, trstinovým a vanilkovým cukrom a sušeným sójovým mliekom (dodáva krémovejšiu chuť, ale môžete vyskúšať aj bez neho). Zapracujeme zmäknuté maslo a na záver pridáme vodu. Keby bola hmota mazľavá, dáme ju vychladiť do chladničky. Tvarujeme guľky. Do ich stredu umiestnime 1 lieskový orech. Potom ich obalíme v kokose. Špaldové linecké lepené „kolieska“ Zloženie: 280 g špaldovej múky T-812 alebo celozrnnej pšeničnej hladkej múky 200 g zmäknutého masla 80 g trstinového cukru 2 vaječné žĺtky Postup: Trstinový cukor a žĺtka spolu „vyšľaháme“, pridáme múku a zmes rovnomerne premiešame. Do jej stredu dáme vcelku zmäknuté maslo, prihrnieme sypkou zmesou a postupne vypracujeme hladké cesto. Na hodinu ho dáme uležať do chladničky. Potom ho rozvaľkáme na plát hrubý cca 3 mm a vykrajujeme linecké tvary vždy do páru – jedno plné, jedno s otvorom v strede. Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C do ružova. Po vychladnutí natrieme domácim višňovým alebo ríbezľovým džemom (asi najviac chuťový kontrast zvýrazňuje aromatický kyslastý džem z bielych ríbezlí). Páči sa vám článok? „Like“ od vás poteší, bude ma motivovať k ďalšiemu písaniu. A ak si myslíte, že tento článok môže niekomu pomôcť alebo zlepší niekomu náladu, zdieľajte ho, prosím! Vďaka The post Sviatočné pečenie inak 2 appeared first on BIOporadňa.
Záhradný krb sa staval v Oravskej Lesnej .Pod grilom je vstavaná pec na pečenie ,ktorá využíva teplo z grlilu The post Záhradný krb s grilom a rúrou na pečenie appeared first on Moje krby.
prejsť na článokIngrediencie 1 hrnček ovsenej múky 2 hrnčeky ovsených vločiek z jemného zrna 1.5 hrnček mlieka (alebo inej tekutiny: kokosové mlieko, pomarančový džús) 1 vajce štipka soli tekuté sladidlo podľa chuti Môžete použiť tmavú čokoládu bez cukru, nastrúhané
prejsť na článokPozdravujem Vás priatelia. Sporáky sú stále v trende. V niektorých prípadoch sa stretávam s požiadavkou zakomponovať sporák do kuchynskej linky tak, aby tam nebola kobka. Kobka, nárečovo šiška, je časť sporáka nad platňou, kde je obvykle umiestnená rúra n
prejsť na článokJednoduchá príprava. Všetky suroviny zmiešame v jednej mise a nalejeme do formy na pečenie.
Veľká noc patrí medzi najvýznamnejšie sviatky, ktoré každoročne slávia mnohí ľudia po celom svete.Okrem náboženských súvislostí je to pre mnohých ľudí aj príležitosť stráviť čas so svojimi blízkymi a užiť si rôzne sviatočné zvyky, ako napríklad zdobenie v
prejsť na článok