Súťaž vín Vinalies Internationales sa opäť slovenským vinárom vydarila

Na súťaž vín Vinalies Internationales ktorá sa tento rok konala v Bordeaux poslali slovenskí vinári tentoraz 230 vín z 37 vinárstiev a 21 výrobcov vína sa vrátilo s medailami. Získali spolu 6 veľkých zlatých, 36 zlatých a 16 strieborných medailí. Najúspešnejšími sa stali Villa Víno Rača, vinárstvo získalo 2 veľké zlaté a 5 zlatých medailí a Vinárske závody Topoľčianky, ktorí vyhrali 2 veľké a 4 zlaté medaily. Z Topoľčianok pochádza aj najvyššie hodnotené víno v kategórii bielych suchých vín do 12 gramov zvyškového cukru Rizling vlašský, ktorému udelili 96 bodov. Ďalšie veľké zlaté medaily  získali šenkvické vinárstvo Karpatská Perla a hlohovecké Vinárstvo Golguz. Zaujímavé je, že tri teda polovica vín s Veľkou zlatou medailou sú prírodne sladké vína. Medzi porotcami bola aj slovenská enologička Edita Ďurčová Tieto slovenské vína boli v Bordeaux ocenené Veľkou zlatou medailou: Rizling vlašský, 2021, výber z hrozna, biele tiché víno, Vinárske závody Topoľčianky Pálava, 2021, biele tiché víno, Vinárske závody Topoľčianky Palugyay, Tramín červený, 2018, biele, ľadové, prírodne sladké víno, Villa Víno Rača Palugyay, Frankovka modrá, 2018, ružové, ľadové, prírodne sladké víno, Villa Víno Rača Devín , 2018, hrozienkový výber, biele, prírodne sladké víno, Karpatská Perla Rizling rýnsky terroir, 2017, biele, tiché víno, Vinárstvo Golguz Foto: FB OenologuesdefranceThe post Súťaž vín Vinalies Internationales sa opäť slovenským vinárom vydarila first appeared on GURMÁN na Slovensku.

prejsť na článok

Súťaž o fotenie ZADARMO

SÚŤAŽ! Vyhrajte fotenie ZADARMO podľa vášho výberu. Podmienky súťaže:  LIKE na stránku Kitti Photo  ZDIEĽAJ FB príspevok na Facebooku  Napíš v KOMENTE FB príspevku, o aké fotenie súťažíš (rodinné, tehu, newborn) Výherca súťaže vyhrá fotenie zadarmo (5 u

prejsť na článok

PC II

Lokalita: Bratislava​, Petržalka Typ: bytový dom, vyzvaná súťaž Rok: 2014 - štúdia-súťaź Autori: D. Šubín, M. Berežný. Spolupráca: E. Fabová, B. Farkas Príspevok PC II je zobrazený ako prvý na www.baar.sk.

prejsť na článok

House 45°

Lokalita: Wolfstahl /AT/ Typ: rodinný dom, súťaž Rok: 2012 - koncept-súťaž, štúdia, projekt Autori: D. Šubín Príspevok House 45° je zobrazený ako prvý na www.baar.sk.

prejsť na článok

UB_TN

Lokalita: Trenčín Typ: urbanizmus, medzinárodná súťaž, verejná prezentácia Rok: 04/2014 - súťaž, prezentácia Autori: M.Berežný, K.Boháčová, D.Šubín, / M. Rariga. M. Ráchela, D. Jurkovičová, E. Fabová Príspevok UB_TN je zobrazený ako prvý na www.baar.sk.

prejsť na článok

CEE Startup Voucher – súťaž o 20 000 € je spustená

Ste pripravení, milí startupisti? My áno a už netrpezlivo čakáme na vaše prihlášky! V hre je 20 000 € to rozhodne stojí za námahu s natočením krátkeho videa , ktoré vám len vytvára priestor doplniť pitch deck o emóciu. Čo je CEE STARTUP V

prejsť na článok