Súťaž: Svetový deň čaju

Oslávte s nami Svetový deň čaju 15. decembra 2018. Medzi ciele tohto medzinárodného dňa patrí uznať práva ľudí pracujúcich na čajovníkových plantážach aj práva malých výrobcov, sprístupniť viac spotrebu čaju a podporiť spravodlivejší obchod. Podporte svoju lokálnu čajovňu a príďte na čaj s priateľmi. Súťaž pre čajových fanúšikov Uhádnite z akého čaju sú písmená a.. Článok Súťaž: Svetový deň čaju bol prvýkrát zverejnený na Čavango.

prejsť na článok

Rozdiel medzi 4 hlavnými typmi bieleho čaju

Viacerí ste sa pýtali, aký je rozdiel medzi jednotlivými druhmi bieleho čaju. Tak sme spolu s Katkou Samčíkovou pripravili jednoduché grafické vysvetlenie. Na obrázku sú znázornené rozdiely medzi 4 hlavnými typmi bieleho čaju z čínskej provincie Fu-ťien.

prejsť na článok

Svetový pohár

Správa v tlači: V januári 2014 sa uskutočnil Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní. Na treťom mieste skončil Švéd, na druhom mieste Nemec a na prvom mieste lavína.

prejsť na článok

Vedomostná súťaž

Viete, kto by vyhral vedomostnú súťaž Čo vieš o Rusku? Agenti CIA.

prejsť na článok

Čadó Cesta čaju

Čadó Cesta čaju je činnosť, ktorá pochádza zo starovekej čínskej línie. Od svojho objavenia sa používala Taoistami ako forma medicíny a spôsob kultivácie prebudenej prítomnosti a udržanie dlhých stavov meditácie. Čaj je rastlinný učiteľ, duch prírody, kto

prejsť na článok

Podporte literárnu súťaž Vidoucí

Súťaž sa zameriava predovšetkým na začínajúcich autovor píšucich po česky a slovensky.

prejsť na článok