Viete, aký je rozdiel medzi šušňom a kapustou? Deti šušeň zjedia.
- Pane, máte rád zeleninu? , pýta sa novinár. - Čo rozumiete pod pojmom zelenina? Novinár: - Napríklad mrkva, petržlen, kapusta, šalát... - No, zeleninu mám veľmi rád, ale medzi mnou a zeleninou musí byť zakomponovaný transformačný prvok s názvom pr
prejsť na článokRyža-neryža kuracie rezančeky bez kurčaťa pre dvoch ľud Ryža: 1 mal hl vka kapusty či tvrtka / polka gigantu / okr hlice / karfiolu 1 hrsť ke u orie kov či braz lskych orechov 1 lyžička bio olivov ho oleja 1 tipka organic himal jskej soli 1
prejsť na článokJeseň sa podľa tradičnej čínskej charakterizuje: Element: Kov YIN orgán: Pľúca YANG orgán: Hrubé črevo Emócia: Zármutok, smútok, neschoponosť nechať vecí ísť Cnosť: Jasnosť myšlienok, vnútorný pokoj Farba: Biela Chuť: Štipľavá Tradičná čínska medicína
prejsť na článokChladné a sychravé zimné počasie je tu a s ním prichádza aj upchatie dutín. Jedným zo silných koreňov, ktorý uvoľňuje upchaté dutiny je chren (Armoracia rusticana). V tomto článku nájdete jednoduchý recept na pomazánku z čerstvého chrenu a dozviete sa, a
prejsť na článokČo je fermentácia? Fermentácia je technika konzervovania potravín známa už celé stáročia. Fermentácia priaznivo mení chemickú povahu jedla, zlepšuje jeho stráviteľnosť a zvyšuje obsah živín. Fermentovaná, inak povedané aj kvasená zelenina je zdrojom vi
prejsť na článok