Šušeň a kapusta

Viete, aký je rozdiel medzi šušňom a kapustou? Deti šušeň zjedia.

prejsť na článok

Transformačný prvok

- Pane, máte rád zeleninu? , pýta sa novinár. - Čo rozumiete pod pojmom zelenina? Novinár: - Napríklad mrkva, petržlen, kapusta, šalát... - No, zeleninu mám veľmi rád, ale medzi mnou a zeleninou musí byť zakomponovaný transformačný prvok s názvom pr

prejsť na článok

Ryža-neryža kuracie rezančeky bez kurčaťa

Ryža-neryža kuracie rezančeky bez kurčaťa pre dvoch ľud Ryža: 1 mal hl vka kapusty či tvrtka / polka gigantu / okr hlice / karfiolu 1 hrsť ke u orie kov či braz lskych orechov 1 lyžička bio olivov ho oleja 1 tipka organic himal jskej soli 1

prejsť na článok

Žime v súlade s ročnými obdobiami: jeseň, pľúca a prvok kovu

Jeseň sa podľa tradičnej čínskej charakterizuje: Element: Kov YIN orgán: Pľúca YANG orgán: Hrubé črevo Emócia: Zármutok, smútok, neschoponosť nechať vecí ísť Cnosť: Jasnosť myšlienok, vnútorný pokoj Farba: Biela Chuť: Štipľavá Tradičná čínska medicína

prejsť na článok

Lahodná chrenová pomazánka s cviklou

Chladné a sychravé zimné počasie je tu a s ním prichádza aj upchatie dutín. Jedným zo silných koreňov, ktorý uvoľňuje upchaté dutiny je chren (Armoracia rusticana). V tomto článku nájdete jednoduchý recept na pomazánku z čerstvého chrenu a dozviete sa, a

prejsť na článok

Ako podporiť trávenie cez zimu? Začnite fermentovať

Čo je fermentácia? Fermentácia je technika konzervovania potravín známa už celé stáročia. Fermentácia priaznivo mení chemickú povahu jedla, zlepšuje jeho stráviteľnosť a zvyšuje obsah živín. Fermentovaná, inak povedané aj kvasená zelenina je zdrojom vi

prejsť na článok