Viete, aký je rozdiel medzi šušňom a kapustou? Deti šušeň zjedia.
- Pane, máte rád zeleninu? , pýta sa novinár. - Čo rozumiete pod pojmom zelenina? Novinár: - Napríklad mrkva, petržlen, kapusta, šalát... - No, zeleninu mám veľmi rád, ale medzi mnou a zeleninou musí byť zakomponovaný transformačný prvok s názvom pr
prejsť na článokRyža-neryža kuracie rezančeky bez kurčaťa pre dvoch ľud Ryža: 1 mal hl vka kapusty či tvrtka / polka gigantu / okr hlice / karfiolu 1 hrsť ke u orie kov či braz lskych orechov 1 lyžička bio olivov ho oleja 1 tipka organic himal jskej soli 1
prejsť na článokČo je fermentácia? Fermentácia je technika konzervovania potravín známa už celé stáročia. Fermentácia priaznivo mení chemickú povahu jedla, zlepšuje jeho stráviteľnosť a zvyšuje obsah živín. Fermentovaná, inak povedané aj kvasená zelenina je zdrojom vi
prejsť na článokZápcha u dojčiat a detí sa podobne ako u dospelých prejavuje zriedkavým vyprázdňovaním stolice, ktorá býva veľmi tuhá, v malých kúskoch („bobky“) alebo spojená s bolestivým vyprázdňovaním pre jej veľký priemer, prípadne je spojená s únikom malého množstva
prejsť na článokPlacka nie je úplne najvhodnejšie pomenovanie pre toto jedlo, ale aspoň pre prvotné priblíženie to stačí. Základ si dokážete bez problémov pripraviť, suroviny sú pomerne základné. O niečo zložitejšie to bude s topingom, a ten je tu najdôležitejší, no preč
prejsť na článok