Stupne

- Jean, koľko je tu stupňov? - Šestnásť, pane. - Jean, a koľko stupňov je vonku? - Štyri, pane. - Tak otvor okná, nech je tu dvadsať!

prejsť na článok

Zákon zvyšovania

Keď zvýšia dôchodok o 5%, nájomné, plyn a energia určite stúpne o 100%.

prejsť na článok

Rým

Učiteľka kričí na hodine literatúry na žiaka: - Peter, nebav sa! Okamžite vstaň a vymysli nejaký rým. Peter sa zamyslí a hovorí: - Kúpali sa chlapci z Rajca, voda im siahala až po kolená. - To sa nerýmuje! - To sa bude rýmovať, až stúpne voda.

prejsť na článok

KÁVOVLOG #26: Čo sú stupne praženia kávy aako vplývajú na chuť

Light, Medium, či Dark roast? Čo znamenajú tieto termíny a prečo ich pražiari uvádzajú do popisov káv? Ide o pomenovanie stupňov praženia kávy, ktoré výrazne ovplyvňujú jej chuť.

prejsť na článok

Praženie kávy

aké sú stupne praženia kávy? Aj keď by sa mohlo zdať, že praženie kávy je jednoduchou záležitosťou, tento proces si vyžaduje precíznosť zabezpečujúcu výslednú kvalitu kávy, pretože aj tie najlepšie kávové bôby sa môžu stať nepoužiteľné. • Prechod

prejsť na článok

O koľko stupňov stropný ventilátor vlastne ochladzuje?

Cirkulácia vzduchu má významný vplyv na termoreguláciu tela. Ak sa nachádzame v neutrálnom až teplom prostredí, pohyb vzduchu považujeme za prospešný a príjemný. Prirodzene, v studených podmienkach nemáme potrebu ochladzovať naše prostredie. Obe situácie

prejsť na článok