Solarografia, príbeh 183 dní

Solarografia je technika fotografovania využívajúca princíp dierkovej komory. Pri tvorbe solarografie sa fotografický papier v camere obscure exponuje mnohonásobne dlhšie ako pri bežnom fotografovaní. Expozičné časy môžu dosiahnuť niekoľko mesiacov až rokov. Počas tejto doby sa na svetlocitlivý papier okrem scény pred fotoaparátom zaznamenávajú hlavne svetelné stopy trajektórie Slnka. Keďže Slnko počas roka mení svoju polohu na oblohe [] The post Solarografia, príbeh 183 dní appeared first on .

prejsť na článok

Zuzkin príbeh jednej platničky

Prečítajte si ďalší príbeh založený rýdzo na vlastnej skúsenosti - Zuzkin príbeh a jej boj s platničkou. The post Zuzkin príbeh jednej platničky first appeared on Hernia disku - zotavenie platničky.

prejsť na článok

Matejov príbeh jednej platničky

Ako sa ti páči článok?[Celkom hlasovalo: 11 Priemer: 4.9]Som veľmi rád, že môžem vôbec po prvý krát uverejniť  na tejto stránke aj niečo iné ako môj príbeh alebo iný, kvázi odborný článok. Matej mi poslal svoj kompletne spracovaný príbeh ako sa popasoval

prejsť na článok

Autorská látka - splnený sen

Máme našu prvú autorskú látku. Pozrite sa s nami na jej príbeh. Ako látka vznikala a aký príbeh má jej potlač.

prejsť na článok

20 zaujímavých faktov o jablkách

Jablko je ovocím známym od nepamäti. Veď komu nič nehovorí príbeh Adama a Evy v raji? Alebo príbeh legendárneho čarostrelca Wiliama Tella? Aj vy si myslíte, že o jablkách viete všetko?

prejsť na článok

Deti chcú čítať stále tie isté rozprávky dokola, prečo?

Ak dieťaťu večer prečítate príbeh, ktorý dobre pozná, že má šťastný koniec a spája sa mu s časťou dňa kedy relaxuje, je pre neho tento príbeh synonymom pokoja. Tak prečo ešte čítať deťom opakovane ten istý príbeh? 1.) Keď už ho vie naspamäť, môžete ho vy

prejsť na článok