Skladovanie bez problémov

Obzvlášť v gastronomickom priemysle je dôležité myslieť na správne a efektívne uskladňovanie potravín. Záleží na tom ich kvalita a čerstvosť. Či už pracujete alebo podnikáte v rámci potravinárskeho priemyslu alebo nie, základné pravidlá ohľadom skladovania potravín sa zídu každému. Ako skladovať potraviny? Prvú kategóriu potravín tvoria tie, ktoré patria do takzvanej suchej zóny. Najvhodnejším umiestnením je špajza. A ktoré potraviny tam patria? Chlieb mal by sa skladovať pri optimálnej izbovej teplote v chlebníku. Najlepšie je, ak ho ešte aj zabalíte do látkovej utierky. Plastové jednorazove vrecká nie sú správnou voľbou. Rožky a iné pečivo tiež im vyhovuje izbová teplota. Môžete ich skladovať v uzatvárateľných dózach. Sypké a suché potraviny ako múka, cukor, soľ, koreniny, káva či čaj, cereálie, strukoviny, ryža, cestoviny, sušienky a čokolády sú známe tým, pohlcujú vlhkosť. Takže ich je vhodné uskladniť do uzatvárateľných dóz oddelene od seba. Cibuľu a cesnak zahrňujeme tiež do kategórie špajzových potravín. Do chladničky rozhodne nepatria. Čo patrí do chladničky? V chladničkách skladujeme jednoznačne mäso a ryby, mlieko a mliečne výrobky. Nájde sa tam miesto aj pre bobuľové a lesné ovocie a niektoré druhy zeleniny. A samozrejme chladené nápoje. Pri alkoholických nápojoch ako je víno alebo destiláty sa to neodporúča. Skladujú sa najlepšie vo vinotékach alebo na to určených skrinkách. Zemiaky, zelenina, ovocie Tieto druhy potravín sú veľmi náchylné na chlad ale aj na prílišné teplo. Na ich skladovanie by ste si mali zadovážiť plastové boxy, ktoré sú navrhnuté pre dlhodobé skladovanie. Skvelými sú plastové kontajnery https://www.schoellerallibert.com/sk/products/rigid-pallet-containers/, ktoré chránia ovocie či zeleninu pred poškodením alebo prevrátením. Vďaka svojej jedinečnej konštrukcii sú hygienické a ľahko sa čistia. Majú maximalizovaný objem a pevnú konštrukciu. Sú vytvorené pre dlhodobé skladovanie potravín. Okrem toho vám poslúžia aj pri zbere ovocia či zeleniny. Článek Skladovanie bez problémov se nejdříve objevil na Aspx.

  • Web: Aspx
  • Aktualizované: 11.3.2023
prejsť na článok

Skladovanie zeleniny 2 - koreňová zelenina

Skladovanie tvorí bodku za každoročnou záhradkárskou sezónou. Je to tá posledná vec, ktorú so svojou úrodou urobíte. Okrem konzumácie samozrejme J Prednedávnom sme si povedali, ako uskladňovať zemiaky a hlúbovú zeleninu. Dnes prišiel rad na inú veľkú sk

prejsť na článok

Tipy na správne skladovanie potravín

V predchádzajúcom článku Ako neplytvať jedlom sme ako jedno z riešení uviedli správne skladovanie potravín. Nie vždy vieme, ako potraviny správne uskladniť, a tak zbytočne plytváme jedlom a aj prichádzame o peniaze. Na nasledujúcich riadkoch by sme vám ch

prejsť na článok

Prepravky na transport aj skladovanie

Počas vedenia skladu alebo pracovania vo výrobnej hale či továrni je potrebné rozmýšľať najmä úsporne, čo sa týka šetrenia priestoru. Taktiež je dôležité pracovníkom uľahčovať manipuláciu s materiálom, tovarom alebo výrobkami, aby logistika fungovala tak

prejsť na článok

Ako skladovať vodu

V dnešnom svete, kde je efektívne hospodárenie s vodou kľúčové, prichádzajú IBC kontajnery na vodu ako ideálne riešenie pre skladovanie vody. Tieto kontajnery ponúkajú spoľahlivý spôsob, ako zabezpečiť dostatok vody pre rôzne situácie, a to s dôrazom na b

prejsť na článok

IBC kontajnery: Univerzálna výhodná voľba pre prepravu a skladovanie

Intermediate Bulk Container (IBC) kontajnery sa stali nepostrádateľnými v oblasti logistiky a skladovania pre svoju univerzálnosť a efektívnosť. Tieto veľké kontajnery kombinujú výhody barilov a bežných nádob na tekutiny, čím sa stávajú ideálnym riešením

prejsť na článok