S chlebom doma čistejšie

Domácnosť – Upratovanie a údržba Vďaka za fígle, ktoré nám uľahčujú život. Patria k nim aj nápady so základnou potravinou. Pomocou chlebíka môžeme ľahko odstrániť pár drobných domácich nehôd. Rozbil sa nám pohár alebo šálka a črepiny sa rozsypali po dlážke? Neriskujme porezanie, radšej si na zozbieranie zvyškov porcelánovej krásy vezmime jeden alebo niekoľko krajcov chlebíka, ktorý pritláčame po ploche dlážky. Do striedky sa zapichnú zaručene všetky drobné črepinky. Usadil sa na olejomaľbe v obývačke prach? Ľahká pomoc. Obraz poutierajme krajcom bieleho chleba. Nemôžeme sa už pozerať na odtlačky prstov na stene? Mastné fľaky odstránime kúskom chlebíka. Rovnako pomôže vynoviť tapety. Špinu však gumujme zásadne striedkou. Dostal sa mejkap na golier bielej blúzky? Jemným pohybom skúšajme striedkou bieleho chleba šmuhy odstrániť. Podobne si poradí aj so škvrnami od sadzí a od červeného vína. Užitočné kuchynské rady Vianočné pečivo uskladňujme v uzavretej nádobe vždy s kúskom chleba, ktorý zabezpečí vlhkosť a keksy budú mäkšie a chutnejšie. Kúsok bieleho chleba položený na hrnci eliminuje nepríjemný pach, ktorý nám prekáža pri varení karfiolu, brokolice alebo kapusty. Ak sa nám podarí pripáliť ryžu, stačí položiť na ňu krajec chleba a hrniec zakryť. Za pár minút chlieb odstráni nepríjemnú chuť spáleniny. Priveľa tuku pri pečení mäsa spôsobuje dymenie a pekáč sa môže pripáliť. Prebytočný tuk do seba rýchlo nasiakne niekoľko krajcov chleba. A je po probléme. redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Chalupársky šalát

Kapustu premiešame s chrenom (podľa chuti), pridáme majonézu a na kocky nakrájanú mäkkú salámu. Všetko spolu dobre premiešame a dochutíme soľou a čiernym korením. Podávame s chlebom alebo...

prejsť na článok

Ako si doma ľahko vypestovať zázvor

Prichádza jeseň, obdobie chrípky a nachladnutia, pri ktorom je dobré mať doma vždy kúsok zázvoru v zásobe. Aby ste naň v obchode nemuseli stále myslieť, prezradíme vám, ako si zázvor ľahko vypestovať doma. Potom už pre vás nebude problém urobiť si z neho

prejsť na článok

Červená kari šošovica (z ryžovaru do 25 min.)

Čochvíľa tu máme sezónu paradajok a špenátu a poviem Vám pravdu, keby dcére totálne nevadilo kari (a že jej teda mega vadí, aby sme sa chápali), tak túto kari šošovicu jeme minimálne raz do týždňa. Pretože: 1) JA kari zbožňujem, 2) červená šošovica sa nem

prejsť na článok

Kyselica zo starej kuchárskej knihy

Varenie – Svetové a minulé chute Kedysi nebol k dispozícii taký veľký výber nápojov, no ľudia sa vynašli. Okrem čistej vody zo studne či minerálnej z prameňa pili ovocné mušty i bylinkové čaje a vo sviatok si dopriali medovinu, pivo a víno, všetko nápoj

prejsť na článok

Ako si pripraviť Pão de Queijo doma? Máte 2 možnosti

Tieto syrové chlebové pampúšiky, ktoré sú vlatinskej Amerike niečo také známe a bežné, ako unás šišky si môžete pripraviť aj vy doma. Ponúkame vám 2 možnosti ako si ich pripraviť. 8 krokov ako si doma upiecť Pão de queijo Predhrejeme si rúru na 175 stupňo

prejsť na článok