Počas zimy nie je ovocia a zelenina v našich obchodoch v takej kvalite, ako by sme očakávali a navyše aj ich cena je pomerne vysoká. Problémom je aj ich dovážanie zo vzdialených koncov sveta, pestovanie pod umelým svetlom, samozrejme aj s poriadnou dávkou hnojiva, no a v neposlednom rade nízky, ak vôbec nejaký, obsah vitamínov, enzýmov a minerálov. Jedno riešenie by sa však predsa len našlo. Počas zimy môžete čerstvé ovocie, či zeleninu jednoducho vymeniť za tie sušené. Ľudia sušia už od nepamäti História dehydratácie potravín siaha tisícky rokov dozadu. V časoch, keď ľudia nepoznali chladničky, mrazničky, či sporáky, išlo v podstate o jediný spôsob ako jedlo chovať takpovediac na horšie časy. Takéto spracovanie potravín je navyše veľmi šetrné. Ak je pri sušení dodržaná správna teplota, tak si zanechávajú všetko dobré. Menej cukru viac zdravia Ovocie a zeleninu si môžete bez problémov vysušiť aj sami doma. Pokiaľ však na to nemáte tie správne technológie, či čas, tak vám ostáva iba jedna možnosť, a to nákup v obchode. Aby ste však konzumovali naozaj zdravé potraviny, je potrebné vedieť, aké nakupovať. Na balíčkoch so sušenými potravinami si všímajte hlavne obsah cukru. Vysoký obsah sladidiel, je totiž známka tohto, že ovocie a zelenina neboli najkvalitnejšie. Okrem toho spolu s nimi konzumujete aj množstvo sacharidov, čo určite neocenia tí, ktorí si strážia svoju váhu, alebo chudnú. V tomto prípade nie je na škodu nakupovať v špecializovaných predajniach so zdravou výživou, alebo BIO produkty. Pri nich máte aspoň ako takú istotu, že nekupujete úplne nekvalitné potraviny. Ako živé Zelenina, ovocie, alebo huby v sušenom stave, môžete bez problémov použiť na prípravu akéhokoľvek pokrmu. Stačí ich pred tým namočiť na chvíľku do vlažnej vody a oni doslova ožijú. Taktiež získajú svoju pôvodnú konzistenciu. Ak by ste napríklad videli cuketu, ktorá ej takto oživená po vysušení, rozdiel medzi tou čerstvou by ste pravdepodobne ani nezistili. Článek Prečo kupovať sušené se nejdříve objevil na Kiddo.
Sušené rastlinné nápoje používa niekto ako smotánku do kávy, iný ako "prenosné mlieko" na dovolenku. Sú lepšie ako tekuté? Pozrime sa na zloženie. Príspevok Rastlinné nápoje, časť II. sušené je zobrazený ako prvý na www.pribehypotravin.sk.
prejsť na článokSo zimným obdobím prichádza aj čas, kedy stále menej a menej kupujeme čerstvé ovocie a viac prechádzame na sušené. Často krát však nevieme, či je to správne, alebo má sušené ovocie len tzv. placebo efekt. Ako to teda so sušeným ovocím v skutočnosti je?
prejsť na článokV obchodoch nájdete milióny rôznych druhov ryže – dlhozrnná, guľatozrnná, biela, hnedá, basmati, sáčková.. Človek si niekedy proste nevie vybrať. Ktorá je z nutričného hľadiska najlepšia a ktorú kupovať?
prejsť na článokSušené kvety a feng shui (1. septembra 2020) Ak si vyhľadávate na internet informácie o sušených kvetoch, pravdepodobnodne narazíte aj na informácie o zlej energii s ktorou sa spájajú. Citujem: Feng shui
prejsť na článokŽupan je možné použiť pri dlhšom relaxačnom kúpeli, rovnako ako po rýchlej sprche. Aké aspekty teda zohľadniť pri výbere župana? A prečo je dobré si ho vôbec kupovať? Viac...
prejsť na článok