Práce v záhrade do konca júla

Koniec júla sa blíži, a záhradkári majú plné ruky práce. Viete čo všetko by ste mali v záhrade do konca mesiaca stihnúť?

prejsť na článok

Začiatok práce v záhrade

Ešte dnes, v starom roku, nám pán profesor Hričovský prezradí, kedy by sme mali začať práce v záhrade.

prejsť na článok

Farské oznamy

Pätnásta nedeľa v cezročnom období / 16. júla 2023 / LITURGICKÝ PREHĽAD Deň Čas   Pondelok 17. júla Nebude Sv. Andreja-Svorada a Benedikta,pustovníkov,sp. Utorok 18. júla 7:30 Féria Streda 19. júla 18:00 Féria Štvrtok 2

prejsť na článok

Zmeny stravného od 1. júla 2019

Zmeny v Zákonníku práce priniesli od 01. júla 2019 zvýšenie minimálnej výšky stravného pri tuzemských pracovných  cestách, a to pre časové pásmo : 5 – 12 hodín z pôvodných 4,80 € na nových 5,10 € 12 – 18 hodín z pôvodných 7,10 € na nových 7,60 € Nad 18 ho

prejsť na článok

Slabá úroda? Chýbajú vám v záhrade včielky samotárky!

Nie ste spokojní s tohtoročnou úrodou ovocia a zeleniny vo vašej záhrade? Namiesto zvýšenia dávky hnojív sa skúste zamyslieť nad tým, ako zapojiť do práce viac opeľovačov. Medzi najusilovnejších opeľovačov patria včielky samotárky.

prejsť na článok

Ako sa zbaviť mravcov v záhrade bez chemikálii

Mravce v záhrade môžu byť užitočnými pomocníkmi – prevzdušňujú pôdu, požierajú vajíčka a larvy hmyzích škodcov a opeľujú určité kvety. Ako sú mravce užitočné, tak môžu byť v záhrade aj nežiadúcimi hosťami.

prejsť na článok