Potrebujem revíznu správu. Ako na to?

Dokončenie stavby rodinného domu či bytu je úzko späté s kolaudačným rozhodnutím. Súčasťou mnohých dokumentov, ktoré ku kolaudácii musíte predložiť je aj správa o odbornej prehliadke a skúške elektrického zariadenia či odbornej prehliadke a skúške bleskozvodu. Pre zjednodušenie sme zhrnuli priebeh revízie elektrického zariadenia do týchto 6 bodov. 1. Telefonický alebo osobný kontakt Na začiatku si môžeme osobne potriasť rukou alebo si telefonicky vysvetlíme svoje požiadavky. Vy potrebujete revíziu, ja vám ju ponúkam. Ak máte záujem o inú službu, pokojne si pozrite ponuku služieb. 2. Zoznámenie sa s objektom vykonávanej revízie Objektom predmetnej revízie môže byť: byt, rodinný dom, výrobná hala, skladové priestory, kancelária, … Laicky povedané, všade kde (ne)vidíš káble, spínače, prúdové chrániče, kde svietiš a pripojíš zástrčku do zásuvky. Naozaj zástrčku do zásuvky. Nie naopak. Revízny technik po príchod na revidovené miesto vizuálne skontroluje hlavný rozvádzač a prípadne podružné rozvádzače, prívod elektrickej energie do hlavného rozvádzača, zásuvky a svietidlá, chrániče, spínače, … 3. Posúdenie stavu elektroinštalácií Pri kvalitne realizovaných novostavbách prebehne vizuálna kontrola zvyčajne bez problémov. Rozvázdače, káble, zásuvky, svietidlá a ďalšie prvky boli inštalované odborne spôsobilým elektrikárom a nepodpísal sa na nich zub času. Pri revízii staršej elektroinštalácie často nachádzame skorodované časti v rozvádzačoch či nedotiahnuté elektrické spoje, ktoré môžu spôsobovať napr. aj nepríjemné preblikávanie vašich svietidiel v domácnosti či prerušovanie prívodu elektrickej energie k vášmu spotrebiču. 4. Meranie elektrického zariadenia Najdôležitejšom časťou revízie je meranie, resp. skúška elektrického zariadenia. Ide o merania izolačných odporov, prechodových odporov, meranie impendacie poruchovej slučky. Spomínané merania prebiehajú prostredníctvom špecializovaných prístrojov a zistené hodnoty sú starostlivo zaznamenané. 5. Vyhodnotenie merania Vyhodnotenie elektro merania hovorí o tom, či predmetná elektroinštalácia spĺňa všetky normy a či je elektrické zariadenie z hľadiska bezpečnosti schopné prevádzky. V prípade, že počas prehliadky odborný elektrotechnik zaznamenal nejaké nedostatky alebo závady, uvedie ich v závere revíznej správy spolu s termínom na ich odstránenie. 6. Odovzdanie revíznej správy V záverečnom kroku prebehne odovzdanie revíznej správy. Tento dokument je prevádzkovateľ povinný uschovať po dobu jej platnosti. The post Potrebujem revíznu správu. Ako na to? appeared first on eMHa - Elektro.

prejsť na článok

Zeler verzus špenát

V predajni zeleniny si pán v najlepších rokoch praje 3 kg zeleru. - Bohužiaľ, zeler sme pred 10 minútami vypredali , ospravedlňuje sa predavačka, ale máme úplne čerstvý špenát, keby ste chceli. Muž si sklamane šúcha bradu a hovorí: - Nie, ďakujem, špe

prejsť na článok

Vlaková stanica

Dobrý deň, prosím vás, potrebujem sa dostať čo najrýchlejšie na vlakovú stanicu. - Počkajte, odviažem vlčiaka.

prejsť na článok

Potrebuje 30 €

Pribehne Janko domov zo školy a kričí: - Potrebujem rýchlo 30 €, niekto v triede rozbil okno. Ale neurobil som to schválne!

prejsť na článok

Použitá zbraň

Predám jedenkrát použitú zbraň. Zn.: Potrebujem peniaze na advokáta.

prejsť na článok

Kabanos

- Prosím si jeden kabanos. - Aký? Cesnakový, paprikový alebo obyčajný? - Mne je to jedno, potrebujem to do plaviek.

prejsť na článok