Instantné rezance si našli miesto aj v našich obchodoch a taktiež na našich stoloch. Tento rýchly a hlavne lacný pokrm, ostáva číslom jeden v rebríčku populárnych jedál medzi študentmi, a to po celom svete. svetlo sveta uzreli presne pred štyridsiatimi rokmi. Inšpirované Amerikou Klasické instantné rezance v kelímku, ktorý po otvorení zalejete vodou a o pár minút máte pokrm hotový, vynašiel japonský businessman a investor Momofuku Ando. Nechal sa inšpirovať Američanmi. Všimol si, na tú dobu, netradičný spôsob, akým ľudia v USA konzumujú rezance. Najprv ich prelomia, vložia do misky a zalejú horúcou vodou. Šokoval ho aj pracovný nástroj , ktorým ich konzumovali, teda lyžica. V Japonsku sa na ich konzumovanie totiž používali zásadne paličky. Prvé instantné cestoviny v plastovom kelímku, uzreli svetlo sveta v roku 1971. V nasledujúcich rokoch sa začali vyrábať na komerčné účely a ich popularita už len stúpala. Tony cestovín ročne Proces výroby instantných cestovín prebieha nasledovne, do obrovského mixéra je najprv nasypaných takmer tristo kilogramov múky. Tá je potom premiešaná s kilogramom prášku zo sušených vajíčok, s cibuľovým práškom a tridsiatimi kilogramami zemiakového škrobu. Táto zmes sa ešte zafarbí žltým, potravinárskym farbivom. V mixéroch sa zo všetkých surovín vymieša cesto. To je vyvaľkané v niekoľkých valcoch, ktoré ho nakoniec aj narežú na drobné rezance. To však nie je úplný koniec. Rezance sú ešte varené v pare, strihané na menšie kúsky, pražené vo fritéze pri teplote okolo sto šesťdesiatich stupňov Celzia a na záber plnené do plastových kelímkov. Jedna fabrika vyrobí približne sto tisíc balení rezancov denne. Za rok to predstavuje niečo okolo pätnástich miliónov vyrobených produktov. Takáto produkcia, spotrebuje ročne viac ako štyristo ton múky a niekoľko stoviek ton zemiakového škrobu. Článek Populárne instantné rezance oslávia päťdesiatku se nejdříve objevil na Firatli.
Už o necelý mesiac zavíta legendárny Mayhem do Brna, kde oslávia svoje 40. výročie. The post Mayhem oslávia v Brne 40 rokov appeared first on Bes Webzine.
prejsť na článokĎalšia sobota, ktorá sa nesie v znamení jedál môjho detstva. Domáce rezance s tvarohom boli jedny z mojich najobľúbenejších jedál, čo sa dodnes nezmenilo. Nerobila som ich už dlhšie a tak som ich od radosti spravila toľko, že ostanú ešte na dve porcie pre
prejsť na článokJednoduché a lacné jedlo vhodné pre malých maškrtníkov.
Uvarené široké rezance alebo iné cestoviny, jablká, vajcia, hrozienka, trochu masla a cukru.
Varenie – Recepty – Polievky Hustá zeleninová polievka plná vitamínov, ktorá zasýti aj najväčších hladošov. Ingrediencie: 250 g hovädzieho mäso 100 g bravčového pliecka hovädzia kosť 200 g koreňovej zeleniny 250 g hlávkovej kapusty 2 zemiaky 2
prejsť na článok