Polievka z pečenej kapusty

Ak máte chuť na výživnú a zároveň lahodnú polievku, skús tento recept. Polievka z pečenej kapusty je plná vitamínov a vlákniny z kapusty, chuti z tekvice, jablka, fazule a papriky. Patrí k mojim obľúbeným polievkam, na ktoré sa vždy teším. Ak vám doma zostane červená kapusta, neváhajte a pustite sa do pečenia. Pečením kapusty sa uvoľní jej sladkastá chuť, ktorá sa skvele hodí k jablku a tekvici. Polievka je hustá a krémová, ideálna na zahriatie tela v chladnejších dňoch. Môžete ju podávať s chrumkavým pečivom, tekvicovými semienkami alebo len tak. Ja ju milujem napríklad s kôprom a rastlinnou smotanou. Polievka z pečenej kapusty: Množstvo4 porcieQuarter (1 Serving)Half (2 Servings)Default (4 Servings)Double (8 Servings)Triple (12 Servings)Príprava15 minútVareniehodinaCelkovohodina 15 minút 600 g červenej kapusty 200 g tekvice hokkaido 1 červená paprika 1 jablko 1 červená cibuľa 2 strúčiky cesnaku 3 PL repkového oleja soľ 400 g konzervovaných rajčín - krájaných 1 l zeleninového vývaru 1 ČL mletej papriky ČL čili vločiek štipka čierneho korenia šťava z polovice citrónu ČL majoránu 200 ml rastlinnej smotany na varenieK-Take it veggie 250 g uvarenej/konzervovanej fazule (borlotti) kôpor tekvicové semienka NáročnosťZačiatočníkOhodnoďte tento recept :) Ingredients 600 g červenej kapusty 200 g tekvice hokkaido 1 červená paprika 1 jablko 1 červená cibuľa 2 strúčiky cesnaku 3 PL repkového oleja soľ 400 g konzervovaných rajčín - krájaných 1 l zeleninového vývaru 1 ČL mletej papriky ČL čili vločiek štipka čierneho korenia šťava z polovice citrónu ČL majoránu 200 ml rastlinnej smotany na varenieK-Take it veggie 250 g uvarenej/konzervovanej fazule (borlotti) kôpor tekvicové semienkaDirectionsPolievka z pečenej kapustyIngredientsDirections{"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","author":"Surov\u00e1 dc\u00e9rka","datePublished":"2023-04-09","name":"Polievka z pe\u010denej kapusty","image":"https:\/\/www.dcerka.sk\/wp-content\/uploads\/2023\/04\/DSC06430-copy-700x525.jpg","description":"Polievka z pe\u010denej kapusty je pln vitam nov a vl kniny z kapusty, tekvice, jablka, fazule a papriky. Patr j moj m ob\u013e ben m polievkam sveta.","recipeIngredient":["600 g \u010dervenej kapusty","200 g tekvice hokkaido","1 \u010derven\u00e1 paprika","1 jablko","1 \u010derven\u00e1 cibu\u013ea","2 str\u00fa\u010diky cesnaku","3 PL repkov\u00e9ho oleja","so\u013e","400 g konzervovan\u00fdch raj\u010d\u00edn - kr\u00e1jan\u00fdch","1 l zeleninov\u00e9ho v\u00fdvaru","1 \u010cL mletej papriky"," \u010cL \u010dili vlo\u010diek","\u0161tipka \u010dierneho korenia","\u0161\u0165ava z polovice citr\u00f3nu"," \u010cL major\u00e1nu","200 ml rastlinnej smotany na varenie","250 g uvarenej\/konzervovanej fazule (borlotti)","k\u00f4por","tekvicov\u00e9 semienka"],"recipeCategory":"Polievky","recipeYield":"4","cookTime":"PT1H0M","prepTime":"PT0H15M","totalTime":"PT1H15M","nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":0,"carbohydrateContent":"","cholesterolContent":"","fatContent":"","fiberContent":"","proteinContent":"","saturatedFatContent":"","servingSize":"4","sodiumContent":"","sugarContent":"","transFatContent":""},"recipeInstructions":[""],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","ratingCount":1,"bestRating":5,"worstRating":1},"recipeCuisine":"Slovensk\u00e1 kuchy\u0148a","keywords":[]} Najskôr kapustu, tekvicu, papriku a jablko nakrájajte na väčšie kúsky, ktoré sú akurát tak na zahryznutie. Cibuľu nakrájajte na drobno, cesnak ošúpte a nechajte v celku. Všetku zeleninu dajte potom na plech a papierom na pečenie, polejte olejom a jemne posoľte.Zeleninu pečte na 200 stupňoch 30-40 minút, kým nezmäkne a konce nebudú zlatisté. Použite funkciu grill alebo opekanie z hora a z dola s ventilátorom. Po upečení zeleninu vložte do hrnca, pridajte lúpané konzervované rajčiny a zeleninový vývar. Všetko následne priveďte k varu a okoreňte paprikou, čili a čiernym korením. Polievku následne varte asi 15 minút na strednom ohni.Po uvarení odoberte polovicu polievky a rozmixujte ju do hladka. Potom rozmixovanú časť vráťte späť do hrnca a zamiešajte. Až potom podľa chuti do polievku dosoľte, pridajte citrónovú šťavu, majorán a asi 100 g rastlinnej smotany. Do polievky môžete na záver pridať aj borlotti či inú fazuľu.Polievku z pečenej červenej kapusty po uvarení servírujte so zvyškom smotany, kôprom a tekvicovými semienkami. Moje ďalšie kuchárske experimenty môžete sledovať na mojom instagrame surovadcerka. Ak hľadáte ďalšie inšpirácie na varenie, tak sa pozrite na hlavné jedlá či polievky. Alebo si rovno kúpte Slovegán kuchárky, kde nájdete všetky vaše obľúbené Slovenské jedlá vo vegan verzii. Tento recept vznikol v spoluprácu s Kaufland Slovenská republika. Príspevok Polievka z pečenej kapusty zobrazený najskôr Surová Dcérka.

prejsť na článok

Recept: Vynikajúca ostrokyslá polievka, ktorú si môžete spraviť sami doma

V tomto videu sa dozviete, ako si pripraviť vynikajúcu ostrokyslú polievku. Viktor Nagy vám ukáže krok za krokom recept, ako pripraviť túto pikantnú ázijskú polievku. Tento jednoduchý recept vám umožní uvariť ostrokyslú polievku ako z reštaurácie priamo v

prejsť na článok

Vo fabrike som ešte nepracoval (Vítanie roka 2023)

Podnikové informačné systémy A chvalabohu som ani nemusel. Tento rok som si povedal (po schválení šéfkou), že práca pôjde na akcii bokom, usadil sa a nechal sa viesť atmosférou, riadiť výhradne srdcom a ovládať diabolskými nápojmi. Síce sme tým p

prejsť na článok

Kedy sa tancuje 1. novomanželský tanec?

Možno nie som úplne ten kompetentný, ktorý by mal o tom písať, a preto to berte ako môj postreh z rôznych svadobných udalostí. Svadobná zábava má svoj nepísaný priebeh. Ak môžem hovoriť o trende, použijem to slovo. Približne už 3.roky pozorujem, že hosti

prejsť na článok

Smažená ryža s tofu a arašidovou omáčkou

Smažená ryža s tofu a arašidovou omáčkou je jednoduchý spôsob, ako chutne upraviť zvyšky ryže, ktoré vám zostali s predchádzajúceho dňa v chladničke. Toto jedlo z jednej panvica je plné chuti vďaka cesnaku, zázvoru a čili, ktoré sa opečú spolu so zelenino

prejsť na článok