Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty Rýchly dezert z broskýň s tvarohovou penou a vlašskými orechmi. Ingrediencie: 4 broskyne 100 g jemného tvarohu 100 ml sladkej smotany 20 g vanilkového cukru 8 jadier vlašských orechov 8 sladkých sušienok 50 g džemu Príprava: Olúpané polovice broskýň položíme na sušienky okrúhleho tvaru, na ktoré sme nastriekali trochu tvarohovej peny (pripravíme si ju zmiešaním pretretého tvarohu, smotany a vanilkového cukru). Do jamôk po kôstkach rozdelíme džem, naň ozdobne nastriekame tvarohovú penu a do stredu zasunieme jadro vlašského orecha. Zvyšok peny nastriekame okolo broskyne. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.
Leto nie je skutočne letom až dokým neochutnáte sladké, mäkučké, šťavnaté a hlavne zdravé broskyne. Pôvodne sa pestovali v Číne, odkiaľ sa rozšírili hodvábnou cestou do Perzie, Európy a ďalej. Pestujú sa aj u nás, a to aj vrátane nektariniek, poddruhu bro
prejsť na článokFoie gras, tekvica, gaštan, hrozno Tortellini plnené tekvicou, jelenie ragú, espuma z vína Chianti
prejsť na článokProf. Hričovský nám prináša ďalšie rady do záhradky. Tentoraz nám prezradí, ako sa správne starať o broskyne, aby sme mali chutné ovocie každý rok.
prejsť na článokĽahký letný, obed alebo večera. Stačí kúsok dobrého chleba.
Plnené medové pláty ADANO Potrebujeme: 1 vaječný žĺtok, 2dcl mlieka, 2PL lyžice hrubej múky, vanilkový cukor, 150g masla, 150g práškového cukru. Postup: Z mlieka, muky, žĺtka a vanilko
prejsť na článok