Plnené broskyne

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty Rýchly dezert z broskýň s tvarohovou penou a vlašskými orechmi. Ingrediencie: 4 broskyne 100 g jemného tvarohu 100 ml sladkej smotany 20 g vanilkového cukru 8 jadier vlašských orechov 8 sladkých sušienok 50 g džemu Príprava: Olúpané polovice broskýň položíme na sušienky okrúhleho tvaru, na ktoré sme nastriekali trochu tvarohovej peny (pripravíme si ju zmiešaním pretretého tvarohu, smotany a vanilkového cukru). Do jamôk po kôstkach rozdelíme džem, naň ozdobne nastriekame tvarohovú penu a do stredu zasunieme jadro vlašského orecha. Zvyšok peny nastriekame okolo broskyne. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Sladké, šťavnaté broskyne

Leto nie je skutočne letom až dokým neochutnáte sladké, mäkučké, šťavnaté a hlavne zdravé broskyne. Pôvodne sa pestovali v Číne, odkiaľ sa rozšírili hodvábnou cestou do Perzie, Európy a ďalej. Pestujú sa aj u nás, a to aj vrátane nektariniek, poddruhu bro

prejsť na článok

20. výročie Aucafe

Foie gras, tekvica, gaštan, hrozno Tortellini plnené tekvicou, jelenie ragú, espuma z vína Chianti

prejsť na článok

Aby broskyňa rodila každý rok

Prof. Hričovský nám prináša ďalšie rady do záhradky. Tentoraz nám prezradí, ako sa správne starať o broskyne, aby sme mali chutné ovocie každý rok.

prejsť na článok

Zapečené papriky plnené ovčím syrom

Ľahký letný, obed alebo večera. Stačí kúsok dobrého chleba. 

prejsť na článok

Plnené medové pláty ADANO

Plnené medové pláty ADANO Potrebujeme: 1 vaječný žĺtok, 2dcl mlieka, 2PL lyžice hrubej múky, vanilkový cukor, 150g masla, 150g práškového cukru. Postup: Z mlieka, muky, žĺtka a vanilko

prejsť na článok