Peter, Pavol a Mária Magdaléna

Mal apoštol Pavol nohy skrivené do O a bol plešatý? Ukrižovali Petra dole hlavou? Bola Mária Magdaléna prostitútkou? V brilantnej štúdii „Peter, Pavol a Mária Magdaléna“ s podtitulom „Nasledovníci Ježiša v histórii a legendách“ nám už známy americký profesor biblistiky Bart D. Ehrman oddeľuje skutočnosť od fikcie a objasňuje zložité historické okolnosti, ktoré podmieňovali vznik tradície o troch Kristových nasledovníkoch.

prejsť na článok

Vykloktanie

Zrúti sa lietadlo so štyrmi mníškami. Prídu k nebeskej bráne, kde na ne čaká svätý Peter. Skôr, než ich vpustí do neba, pýta sa prvej mníšky, či sa niekedy dotkla mužského údu. Mníška odpovie, že ho len videla. Svätý Peter jej nariadi, aby si v nádobe so

prejsť na článok

Jozef II. a Mária Terézia

Viete, aký je rozdiel medzi Jozefom II. a Máriou Teréziou? Jozef II. mal veľkú moc a Mária Terézia mala moc veľkú!

prejsť na článok

Ahoj/Szia covergirl: Lisa Maria

The post Ahoj/Szia covergirl: Lisa Maria appeared first on KRISTIÁN MARKO PHOTOGRAPHY / www.marko-foto.sk.

prejsť na článok

Plechovka do hlavy

Zhovárajú sa Jano a Peter. Peter hovorí: - Ráno som išiel po ulici a zrazu ma zasiahla plechovka rovno do hlavy. - A čo v nej bolo? - Nič. - A v plechovke?

prejsť na článok

Rým

Učiteľka kričí na hodine literatúry na žiaka: - Peter, nebav sa! Okamžite vstaň a vymysli nejaký rým. Peter sa zamyslí a hovorí: - Kúpali sa chlapci z Rajca, voda im siahala až po kolená. - To sa nerýmuje! - To sa bude rýmovať, až stúpne voda.

prejsť na článok