Pestovanie kávy v Kolumbii: Tradícia, ekonomický význam a inovácie

Kolumbijská káva a jej charakteristiky Kolumbijská káva patrí medzi najkvalitnejšie a najobľúbenejšie kávy na svete. Je známa pre svoju výraznú chuť, plnosť a jemné ovocné tóny. To všetko je možné vďaka unikátnej kombinácii klímy, pôdy a pestovateľských praktík v tejto krajine. Kolumbijské kávové plantáže sa nachádzajú v nadmorskej výške od 800 do 2000 metrov nad [] Zdroj

prejsť na článok

Zásadné rozdiely medzi Arabikou a Robustou, ktoré by si mal poznať

Arabika a robusta sú dva základné druhy kávovníka, ktoré sa používajú na výrobu kávy. Tieto druhy kávovníka sa líšia nie len vzhľadom, ale aj chuťou, obsahom kofeínu a podmienkami pestovania. Tu sú niektoré zásadné rozdiely medzi arabikou a robustou: Pôvo

prejsť na článok

Ako uvariť chutnú šálku kávy

Ak si svoj deň neviete predstaviť bez šálky kávy a radi by ste si ju vychutnávali tak, ako vám ju vedia pripraviť len v tej vašej najobľúbenejšej kaviarni, prečítajte si tieto tipy, ktoré vám k tomu môžu dopomôcť. Napokon, chutná šálka kávy hneď ráno môže

prejsť na článok

12 tipov na pestovanie v skleníku a fóliovníku

Využívate pri pestovaní vlastný skleník alebo fóliovník, prípadne ho ešte len plánujete? Tak si prečítajte ako zvýšiť výnosy a lepšie využiť dostupný priestor na pestovanie rastlín.

prejsť na článok

Pestovanie priesad - ako na to?

Pestovanie rastlín už od semena je tou najvhodnejšou cestou k eko pestovaniu zdravých. chutných a výživných plodín. Pokiaľ vyberiete pre klíčiace semienka to správne miesto, budete sa už o niekoľko dní, či týždňov tešiť z prvých rastlinných výhonkov. Ako,

prejsť na článok

Čo všetko ovplyvňuje chuť kávy?

Chuť kávy ovplyvňuje niekoľko faktorov, ktoré sa týkajú pestovania, spracovania, praženia a prípravy kávy. Tu je prehľad hlavných faktorov, ktoré majú vplyv na chuť kávy: Druh kávového zrnka: Existujú rôzne druhy kávových zŕn, najznámejšie sú Arabica a Ro

prejsť na článok