Pečieme chutné medovníčky

Vianoce nám už pomaly klopú na dvere a vy ešte stále nemáte napečené medovníčky? Veď čo by to boli za sviatky bez medovníčkov. Tak poďte si teda s nami spoločne upiecť vynikajúce špaldové medovníčky.

prejsť na článok

Medovníkové korenie - chuť a vôňa exotiky

Medovníčky. Klasické sladkosti vianočných sviatkov. Chutné koláčiky veselých tvarov, úžasných vzorov a príjemnej vône. Vôňa, ktorá nám všetkým pripomína Vianoce je spôsobená práve špeciálnym medovníkovým korením, ktoré sa do nich pridáva.

prejsť na článok

Medovníčky

Počasie síce ignoruje blížiaci si príchod Vianoc, ale my tu v #hronov nie. Začali sme s vianočným pečením sladkých a voňavých medovníčkov.

prejsť na článok

Vianočné medovníčky

Už čoskoro sa Vašim domovom bude niesť vôňa tradičných vianočných perníčkov. Perníky sú jedny z prvých druhov koláčov, ktoré sa pečú už začiatkom decembra. Je lepšie nechať ich chvíľku odležať, aby neboli príliš tvrdé.

prejsť na článok

Tekvica s gréckym syrom feta

Varenie – Recepty - Zelenina a ovocie Chutné jesenné jedlo z tekvice a gréckeho syra. Ingrediencie: 1 tekvica Hokaido 3 strúčiky cesnaku korenie olivový olej soľ 1 balenie syru feta vlašské orechy Príprava: Tekvicu nakrájame na väčšie kocky,

prejsť na článok

Medovníčky- história, cesto a zaujímavosti

História výrobkov z medu je taká dlhá, ako dlho poznal človek med, múku a oheň. Med bol jediným sladidlom po dlhé stáročia a pečivo z neho jedinou sladkosťou. Až oveľa neskôr, s rozvojom výroby cukru, ktorý priniesol lacnejšie produkty cukrovinkárov, sa m

prejsť na článok