MenJu to je nový projekt výborných šéfkuchárov Martina Korbeliča a Tomáša Siku, ktorý 20.októbra otvorili v Bratislave na Bajkalskej ulici v hoteli Aston. Martina Korbeliča poznajú všetci gurmáni ako porotcu z Master Chefa, či z TV relácie Moja mama varí lepšie a iných. Začínal v Camouflage restaurant pod Jardom Žídekom a ako prvý Slovák sa zúčastnil európskeho finále prestížnej súťaže Bocuse d´Or. Je držiteľom 2 Zlatých vidličiek od bedekra Gurmán na Slovensku a vedie svoje kurzy varenia vo Sv.Jure. Tomáša Siku poznajú gurmáni taktiež z televízie, ale hlavne z projektov, ktoré pomáhal rozbiehať, ako Cubes, Klubovňa a svojej vlastnej úspešnej reštaurácie Con Forchetta. Tomáš SIKA a Martin KORBELIČ O čo ide a prečo sa rozhodli práve teraz, v čase najväčšej krízy otvoriť svoju reštauráciu? Porozprávali sme sa s nimi o ich plánoch a čo pre nás v MenJu pripravili. Prečo otvárate práve teraz? Martin: Už dlhšie som uvažoval nad otvorením menšieho projektu, niečo ako malé bistro, ale s mojim rukopisom. Robil som veľa pre televíziu, veľa poradenstva pre iných a tak mi už taká tá pravá kuchárčina chýbalaJ Tomáš: Ja som zavrel reštauráciu Forchetta a chcel som robiť tiež niečo menšie. Došla ponuka na priestor reštaurácie v hotely Aston a spomenul som to Maťovi, slovo dalo slovo a dali sme sa do toho. Prostredie je mi tu známe, pretože som túto reštauráciu rozbiehal pred rokmi. Čo bude vlastne reštaurácia MenJu hosťom ponúkať? Tomáš: Keďže sme v hoteli, tak budeme robiť hotelové raňajky, ale rozšírené o gurmánsku menu kartu s takými tradičnými domáckymi jedlami ako chleba vo vajci, vajce benedikt a ďalšie, ktoré budú samozrejme trošku vyšperkované podľa našich predstáv. Martin: obedy budeme ponúkať vo forme 7 jedál, kde bude aj predjedlo, polievka či dezert. Určite tam bude aj jedno vegetariánske jedlo. Hosť si bude môcť nakombinovať svoje vlastné menu, alebo proste objednať iba jeden z chodov. Bude to vyvážená ponuka pripravená vždy na týždeň. Pravidelne sa bude meniť po týždni. Takže to nebude klasická reštaurácia s veľkým výberom a bohatou kartou? Martin: Nie, určite nie. Zámerom je ponúknuť hosťovi skôr niečo v štýle bistro, ale v zrozumiteľnej forme jedál, ktoré väčšinou poznáme z domu a z tradičných dobrých reštaurácií. Ale ako som spomínal, trošku vytunované na náš štýl Tomáš: Všetko má byť také priateľské ako doma, aj zariadenie reštaurácie je v príjemných svetlých farbách dreva a prestieranie je jednoduché. Ako sa hovorí, „Ohúriť“ chceme hosťa jedlom na tanieri. Budete moc ohurovať? Martin: Primerane. To vieš, má to byť hlavne dobré jedlo za dobrú cenu a to všetko v našom štýle. A čo večere? Tomáš: Večere nebudú ! Chceme sa venovať svojim rodinám a projekt je nastavený na jednosmennú prevádzku od pondelka do piatka : raňajky- obed do 14:30. Martin: Je to len o nás dvoch v kuchyni a 2 servírkach v obsluhe taká malá rodinná reštaurácia. Budeme blízko hosťovi a hosť bude blízko nám. Ako vnímate polohu reštaurácie, je na hlavnej ulici, ale aj trošku bokom. Tomáš: Áno vieme, že sme v hoteli, aj že sme na hlavnej kade väčšinou všetci iba prechádzajú. Ale chce to postupne čas a ľudia za dobrým jedlo prídu, o tom sme obaja presvedčení. Máme s tým už skúsenosti a samozrejme obaja sme garanciou vysokej kvality a kreativity. Čo viac môžeš hosťovi ponúknuť? Ponúkame hosťom aj veľké parkovisko za reštauráciou, čo nie je úplne bežne v centre mesta, takže komfortný príjazd k nám je veľkou výhodou. My sme reštauráciu MenJu navštívili v piatok a veľmi nám chutilo. Krémová tekvicová polievka so zázvorom a pomelom bola výborná, jesenný šalát s quinoa, hruška, granátové jablko a pečenou zeleninou bol skvelo ochutený a aj štýlovo naaranžovaný. Konfitované kačacie stehno bola tá klasika čo Tomáš a Martin spomínali. Bolo podávané nie s kapustou, ale s kelovým prívarkom a namiesto knedle bola tekvicová haruľa. Skvelý nápad, výborné chute a vkusné aj na pohľad najedli sa všetky zmysly. A to my dáva zmysel. MenJu sa vydalo dobrou cestou. Pozývame na obed aj vás gurmáni.The post Otvorili reštauráciu MenJu first appeared on GURMÁN na Slovensku.
14.januára až 26.februára 2023 už jeho 10.ročník organizuje pre gurmánov z celého Slovenska lifestylový magazín Gurmán na Slovensku. ZFJ začne 14.januára a potrvá do 26.februára v štyridsiatich vybraných najlepších reštauráciách z celého Slovenska. Od
prejsť na článokZimný festival jedla beží už od 14.januára v najzaujímavejších reštauráciach celého Slovenska a jeho otváracia večera sa konala v piatok 20.januára v reštaurácii MenJu. Je to nová reštaurácia známeho šéfkuchárskeho tandemu Martin Korbelič a Tomáš Sika. Po
prejsť na článokS radosťou Vám oznamujeme, že sme dnes konečne otvorili našu prevádzku. Tešíme sa na Vás. https://www.facebook.com/SecretcafeBardejov/videos/560719314832404/?modal=admin_todo_tour
Sieť značkových predajní HECHT - špecialista na záhradu sa na Slovensku opäť rozrástla. V sobotu 1. 10. 2022 sme otvorili ďalšiu značkovú predajňu v metropole východu - Košiciach.
prejsť na článok... Príspevok Na Technickej univerzite v Košiciach otvorili moderný kreatívny priestor pre študentov zobrazený najskôr LEMUR.
prejsť na článok