Taliansko a pizza, to je ako Vianoce a medovníky. Výbornú pizzu si môžete objednať aj u nás, v Houdini PIZZA, avšak ak máte chuť piecť a experimentovať, môžete si pizzu úpieť aj doma. Poradíme vám výborný recept na cesto. Na prípravu cesta na pizzu budete potrebovať dostatok času a hlavne kvalitné suroviny.Čo budete potrebovať:500g hladkej pšeničnej múky 10g droždia 2 lyžice extra panenského olivového oleja 300ml vody štipku soliPostup:Do vlažnej vody nasypte droždie, jemne premiešajte a nechajte postáť 10 minút na teplejšom mieste. Pripravenú zmes zmiešajte s hladkou preosiatou múkou, olivovým olejom a štipkou soli. Cesto je potrebné poriadne vypracovať. V tom vám môže pomôcť kuchynský robot, avšak ručná práca stojí za tú námahu a výborný výsledok. Správne vypracované cesto má byť mäkké a vláčne. Môžete ho nechať štandardne hodinku vykysnúť a piecť, avšak ak chcete aby chutilo ako v Taliansku, nechajte ho vyzrieť! A najlepšie celý deň vypracované cesto vložte do misky, prikryte hrubšou utierkou alebo fóliou, a dajte na 24 hodín vyzrieť do chladničky.Určite má každý z vás obľúbený druh pizze, na ktorý nedá dopustiť. Či už je to klasická Margherita so syrom a bazalkou, FUNGHI so šampiňónmi, NAPOLI so sardelami a olivami, no základom je vždy vynikajúce a chrumkavé cesto. A to už máte pripravené…Samozrejme, okrem vašich obľúbených ingrediencií je tajomstvom dobrej pizze určite paradajkový základ. A ako na ten pravý taliansky, to ci povieme v ďalšom článku.Príspevok Originálne cesto na pizzu ako z Talianska je zobrazený ako prvý na HOUDINI PIZZA.
Minule sme písali, ako na originálne talianske cesto na pizzu. Dnes poradíme ako pripraviť výborný paradajkový základ, pretože bez neho ani z vašich obľúbených ingrediencií dobrú pizzu neupečiete.Čo budete potrebovať:1,5 kg domácich paradajok dozretých na
prejsť na článokPodľa Guinnessovej knihy rekordov je momentálny svetový rekord pre najväčšiu upečenú pizzu 1261,65 metrov štvorcových. Táto pizza bola upečená v roku 2017 v talianskom meste Agropoli. Na príprave pizzy pracovalo viac ako 250 kuchárov a použilo sa 2000 kg
prejsť na článokLen 11 zákrut a inak veľa priestoru zošliapnuť plyn až na podlahu. Aj keď sú tu veľké pomalé zákruty je Monza stále najrýchlejšou traťou seriálu. Sami taliani ju prezývajú La pista Magica, čiže kúzelná trať. Akýmsi kúzlom sa podarilo vybudovať už v roku 1
prejsť na článokPríprava:Droždie pripravíme v troche vlažnej vody. V múke rozmiešame soľ, tekvicové semienka a ovsené vločky, pridáme pripravené droždie a postupne v menšom množstve vlažnú vodu. Pripravíme hladké, vláčne cesto.Necháme aspoň 1 hodinu cesto oddychovať, kys
prejsť na článokKožená galantéria a originálne ručne maľované kožené výrobky Precízne spracovanie kože Originál talianska koža Všetky naše kožené výrobky majú svoju vlastnú osobnosť. Ručne šitá prírodná koža dovážaná z Talianska je mäkká a dostatočne odolná. Vďaka použí
prejsť na článok