Pomaranč sa v gastronómii bežne kombinuje s čokoládou a všetci to máme radi. V káve taktiež môžeme nájsť čokoládové tóny a preto táto kombinácia pomaranču a čokoládového espressa z Brazílie nakoniec nie je až taká prekvapujúca. K tomu už len teplý croissant s maslom a ideálne raňajky na slnečné ráno sú na svete. Ingrediencie double shot espresso (cca 50 60 ml) odporúčame Brazília Sul de Minasčerstvá pomarančová šťava alebo kvalitný pomarančový džús (bez dužiny) 100mlkocky ľadu Postup 1 Do pohára nasypte kocky ľadu podľa toho koľko vám vyhovuje.Postačia aj 2 kocky, no ak ho chcete viac osviežujúci, kľudne môže byť pohár plný ľadových kociek. 2 Do pohára s ľadom nalejte 100 ml pomarančovej šťavy alebo džúsu. 3 Pripravte si double shot espresso (a.k.a dvojité espresso) podľa typu kávovaru sa jeho objem môže líšíť, ale na docielenie ideálnej chuti tohto drinku by malo espresso mať okolo 50 60 ml. Pomaličky ho nalejte do pohára s džúsom, najlepšie cez lyžičku priamo na ľadovú kocku, aby sa dôkladne vychladilo. 4 Premiešajte a vychutnajte si ho Tento osviežujúci drink je navyše aj veľmi fotogenický, tak ak si ho budete doma skúšať, nezabudnite nás označiť @kaan.roastery #wekaan Tip baristu: Tento drink sa dá pripraviť namiesto espressa aj s cold brew, na ktorý vám recept prinesieme už čoskoro. Príspevok Orange Espresso je zobrazený ako prvý na KAAN.
Máte chuť na espresso aj počas horúcich letných dní? Vyskúšajte espresso lisované za studena, ktoré je pripravené tak, aby vás ochladilo aj pri vysokých teplotách. Zistite so mnou, čím je espresso lisované za studena jedinečné, ako sa pripravuje alebo ako
prejsť na článokPredstavte si seba v lese pri táboráku alebo na pobreží v karavane so šálkou čerstvo uvareného espressa. Nedokážete to? Samozrejme, že áno. Len ste museli počkať, kým sa objaví prúdový inžinier a vymyslí ten správny stroj. Zoznámte sa: 9Barista Espresso M
prejsť na článokHovorí vám niečo názov Espresso Tonic? Tento kávový nápoj sa dnes podáva takmer v každej kaviarni a reštaurácii. Je to veľký hit leta, takže určite choďte ochutnať espresso tonic, ktorý pripravujú profesionálni baristi. Potom vám nebude robiť problém prip
prejsť na článokod 17.3. rozširujeme našu ponuku jednodruhových výberových káv o espresso zmesi
prejsť na článokLahodné espresso, naparené mlieko amliečna našľahaná pena. To sú tri najdôležitejšie atribúty, ktoré tieto kávové nápoje spájajú. Napriek tomu nedostanete to isté, keď si ich objednáte vkaviarni. Latte vs. cappuccino – aké sú medzi nimi základné rozdiely?
prejsť na článok