Spoluautorkou knižnej publikácie O osvietenom premiérovi, vianočnom kaprovi a slovenskej Gréte je aj naša kolegynka, antropologička RNDr. Klaudia Kyselicová, PhD. 34 slovenských vedkýň a vedcov, ktorí pôsobia na našich i zahraničných univerzitách a v Slovenskej akadémii vied prináša súbor 39 popularizačných textov mapuje rôzne oblasti nášho života a odpovedá na kľúčové otázky súčasnosti. Editorom publikácie, vychádzajúcej pod hlavičkou Aktuality.sk, je rešpektovaný seizmológ Peter Moczo. Súčasťou titulu, zahŕňajúceho rôzne oblasti výskumu od psychológie, politológie, ekonómie, práva, histórie, medicíny, aplikovanej informatiky, seizmológie, sociológie, literatúry, stavebného inžinierstva, mayológie, fyziky či chémie, sú portréty slovenských vedkýň a vedcov. Viac informácií z krstu knihy nájdete tu: Ako dlho by prežilo ľudstvo bez vedcov? | Aktuality.sk
V nedeľu, dňa 3.3.2024 sa v Brne uskutočnil prvý deň rokovania delegátov konferencie Česko-Slovenskej únie CASD. Mottom konferencie bol pozdrav Pána Ježiša Krista: Pokoj vám! Hlavným predsedajúcim bol tajomník Intereurópskej divízie cirkvi, Barna Magyaros
prejsť na článok„Bolo mi cťou privítať na pôde rezortu diplomacie delegáciu našich krajanov, Slovákov žijúcich v Srbsku. So záujmom som si od zástupcov viacerých krajanských inštitúcií pôsobiacich na tzv. „Dolnej zemi“ v Srbsku vypočul, čomu sa v súčasnosti venujú a aké
prejsť na článokNa základe podrobného preskúmania mnohých materiálov som v predchádzajúcom blogu popísal zvláštne vlastnícke pohyby lukratívneho pozemku na Karpatskej ulici v Žiline. Pôvodne mestský pozemok patriaci do školského areálu blízkej základnej školy bol v roku
prejsť na článokV rámci projektu Interreg V-A Sk–CZ/2019/11: „Příhraniční spolupráce sdílených laboratoří pro zlepšení konkurenceschopnosti českých a slovenských producentů zeleniny, kód: ITMS 304011X035“ sa dňa 13.9.2022 uskutočnilo pracovné stretnutie odborných riešite
prejsť na článokVďaka EIT Food Hub sa na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre vyvíja funkčné jedlo určené pre mladých adolescentov. Inovatívny potravinársky produkt je dizajnovaný spotrebiteľmi v spolupráci s Fakultou biotechnológie a potravinárstva, potraviná
prejsť na článok