Nie je masť ako masť

Konopné masti sú dnes bežným doplnkom domácej lekárničky. Rôzni výrobcovia, rôzne veľkosti a vône. Nás ale v tomto blogu bude zaujímať ich zloženie a konkrétnejšie ich nosič (základ). Ako sa v nich orientovať a podľa akých kritérií sa rozhodnúť?

prejsť na článok

Naše babičky varili najchutnejšie jedlá na bravčovej masti, dnes je vraj nezdravá. Tak aká je pravda?

Bravčová masť je veľmi obľúbený tuk, ktorý sa používa okrem iného v cukrárstve a na vyprážanie rôznych druhov mäsa. Nátierku na chlieb môžeme pripraviť aj z masti s cibuľou a slaninou. Mnoho ľudí sa však tomuto tuku vyhýba kvôli svojmu zdraviu. Mali by st

prejsť na článok

Fašírky s batátmi (AIP,Paleo,bez lepku)

Existujú jedlá, s ktorými sa Vám spájajú spomienky? Ktorých vôňa a chuť Vás vie preniesť v čase do istých momentov alebo životných etáp? Pre mňa sa fašírky spájajú s detstvom. So sústredeniami v rámci zjazdového lyžovania, s výletmi :). Fašírky a chlebík.

prejsť na článok

Tieto oleje a maslá používam v kuchyni

Oleje a rôzne maslá sa stali mojou veľmi dôležitou súčasťou takmer každodenného jedálnička. Zjemňujú, spestrujú a sú zdravé My ľudia nie sme síce stroje, no tiež potrebujeme kvalitné mazivo. Nemusí to byť iba niečo povinné, naordinované. Môže to zárove

prejsť na článok

Karfiolový AIP tabouleh (AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, bez vajec)

Tento recept som mala potrebu Vám sem rýchlo napísať. Už cítim vo vzduchu skoré leto. A leto sa mi spája s čerstvou zeleninou a ovocím. Toto jedlo je svojím spôsobom prísľubom prichádzajúceho leta. Svieže, voňavé, s chrumkavou mladou uhorkou, bylinkami.

prejsť na článok