Najznámejšie druhy cestoviny: Poznáte ich všetky?

Keby sme kategorizovali rôzne textúry a tvary cestovín, skončili by sme na vyčerpávajúcom zozname s viac ako 600 druhmi pasty. Avšak, poznáte aspoň niekoľko základných druhov, ktoré bežne využívate vo vašej kuchyni? Spaghetti Najpopulárnejším druhom talianskej pasty na Slovensku sú, s najväčšou pravdepodobnosťou, obyčajné špagety. Avšak, vedeli ste, že existuje niekoľko druhov tejto dlhej cestoviny? Napríklad hrubšia verzia s dierou vo vnútri v podobe makarónov, plochá verzia tenších špagiet fettuccine alebo hrubších pappardelle. Čas varenia týchto cestovín tak v závislosti od ich hrúbky varíruje. Penne Valcovité cestoviny penne sú mierne tvrdé a trvá o niečo dlhšie, kým sa primerane uvaria. Avšak, vynikajúco sa hodia k robustným a smotanovým omáčkam so zeleninou. Keďže počas prípravy sa omáčka dostáva aj do vnútra cestovín, je skutočne potešením ich jesť. Tento druh pasty sa v rámci tvrdosti väčšinou pripravuje al dente, čiže mierne nedovarené. Farfalle Tento tvar cestovín pripomína motýlika, ktorý je v strednej časti mierne stlačený. Keďže farfalle majú pomerne široký povrch, je vhodné ich pripravovať a servírovať s bohatou paradajkovou alebo smotanovou omáčkou. Takéto hutné salsy skutočne dobre priliehajú k ich povrchu a vytvárajú lahodné hlavné jedlo. Farfalle by sme mali variť vo vriacej vode asi 10 12 minút. Fusilli Toto je pravdepodobne jeden z najrozšírenejších tvarov cestovín. Fusilli svojím tvarom veľmi nápadne pripomínajú obyčajnú skrutku. Ako sa táto deliciózna pasta vyrába? Balením tenkých prúžkov cestovín okolo dlhých špajdlí a ich krájaním na viac kusov. Tento druh cestovín potrebuje variť trochu dlhšie, preto ho nechajte vo vode približne 13-14 minút. Gnocchi Máte radi tradičné domáce bryndzové halušky? Potom budete mať zaručene radi aj gnocchi! Tieto malé a mäkké knedlíčky sú tradične vyrobené zo zemiakov, vajec a múky. Ide o mimoriadne výdatné cestoviny, ktoré sa ideálne podávajú s bohatými omáčkami, ba dokonca, sú vhodné aj na pečenie. Odhadnúť čas varenia gnocchov je jednoduchý. Uvarené cestoviny vždy vyplávajú na hladinu hrnca s vodou. Mušle & Ravioli Nakoniec tu máme cestoviny, ktoré môžete naplniť niekoľkými druhmi talianskych syrov, tepelne spracovanej zeleniny alebo čímkoľvek, čo máte práve po ruke. Keďže ich tvar a textúra sú podobné našim plneným pirohom, ich čas varenia je približne rovnaký. The post Najznámejšie druhy cestoviny: Poznáte ich všetky? appeared first on LeTorri.

prejsť na článok

9 jednoduchých krokov k cestovinám ako od Taliana!

Rôzne tvary, textúry, chute i zloženie. Čo sa týka obľúbených talianskych cestovín, súčasný kulinársky trh je naozaj pestrý. Práve rozmanitosť je aj dôvodom, prečo si jednotlivé druhy cestovín vyžadujú rozdielny spôsob prípravy. Tenké a dlhé cestoviny pot

prejsť na článok

Najznámejšie francúzske syry. Poznáte Brie, Camembert či Bleu?

Najznámejšie francúzske syry. Poznáte Brie, Camembert či Bleu? Colette Francúzsko je krajinou najrôznejších chutí. Okrem vína či sladkých dezertov sa táto krajina môže pochváliť aj bohatou ponukou tých najlepších syrov. Tvrdé, mäkké aj modré syry patria

prejsť na článok

PÝTATE SA: Čo ak mi vykypí hrniec, voda sa rozleje po varnej doske a zatečie do odsávača pár?

Poznáte to. Varíte svoje obľúbené cestoviny a voda náhle zovrie! Zaujíma Vás, čo sa stane, ak do Vašej BORY natečie tekutina? Nebojte sa, nie je to problém! V závislosti od konkrétneho modelu varnej dosky s odsávaním pár sa v digestore môže nahromadiť až

prejsť na článok

Minestrone

Minestrone Locanda - Vrútky & Martin Minestrone, zlatý fond talianskej kuchyne Rozmýšľali ste niekedy nad tým, z čoho sa varí talianska polievka Minestrone? Popravde, nie je stanovený žiadny tradičný recept na túto polievku, pretože každá domác

prejsť na článok

Štefanská zábava so skupinou EVERLONG

Milí priatelia, tak a je to vonku, špeciálna pozvánka od skupiny EVERLONG ??, ktorá Vás bude zabávať a hrať tie najznámejšie hity ? čiže Štefánska zábava 26.12. 2019 od 19 hod ako sa patríííí. ??? V prípade rezervácie volajte na tel. 0903555667 The pos

prejsť na článok