Mladý kuchár z Košíc získal európske striebro!

Slovensko má v Európe oficiálne strieborného mladého kuchára. Stal sa ním 20-ročnýKošičan Sebastián Tóth, ktorý včera v talianskom Rimini získal striebornú medailu  naeurópskom finále „Grand Prix 2023 Global Young Chefs Challenge“. Zverenca známehoslovenského šéfkuchára Jozefa Hromjáka od víťazstva delilo len 12 bodov. Skvelá správa pre slovenské gastro. Čerstvý absolvent košickej Hotelovej akadémie SebastiánTóth uspel v silnej konkurencii 15 krajín Európy a získal striebro na európskom finále „GrandPrix 2023 -Global Young Chefs Challenge“, konanom 19.-22.2.2023 v Taliansku.Úlohou súťažiacich bolo pripraviť za 75 minút štyri porcie hlavného jedla s použitím povinnejsuroviny, a to teľacieho chrbta. Komisia zložená zo špičiek európskych kulinárskychkomisárov pritom hodnotila nie len chuť a textúru, ale i kreativitu jedla, jeho prezentáciu,prípravu a servis, či hygienu a nakladanie s odpadom. Sebastián pripravil teľací chrbáts čerstvou plnenou pastou, pórom, demi glace a zemiakovo-šalviovou penou, ktorý zjavnenadchol aj tých najprísnejších hodnotiteľov. Celkovým víťazom súťaže sa stal Nór. Jozef Hromják je odborným mentorom Sebastiána Tótha „Už samotná účasť v súťaži bol pre mňa skvelý zážitok a veľká škola. A získanie striebornejmedaily je splnením jedného z mojich kuchárskych snov. Vďaka patrí Národnému tímukuchárov Slovenska a môjmu koučovi Jozefovi Hromjákovi, ktorý do mňa investoval svoj čas adôveru. Týmto výsledkom sme si nastavili latku do budúcna,“ povedal Sebastián k úspechu.Mladý Košičan reprezentoval Slovensko na tomto vrcholovom kulinárskom podujatí nazáklade nominácie Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. Svoje kvality totiž svetu dokázaluž keď ako člen tímu známeho šéfkuchára Jozefa Hromjáka získal titul najlepšiehopomocného kuchára (tzv. „commi“) v svetoznámej súťaži Bocuse d´Or Slovakia 2021. striebrom ocenený pokrm vytvorený Sebastiánom Tóthom Náročný tréningový proces k striebru prebiehal v zákulisí zážitkovej reštaurácie rezortu VILLASANDY, ktorý otvorí svoje brány už tento rok v Košiciach. Práve tam totiž pôsobí šéfkuchárJozef Hromják, ktorý je Sebastiánovým mentorom a zároveň kapitánom Národného tímukuchárov Slovenska. „Toto prestížne ocenenie je odmenou za svedomitosť a nasadenie,s ktorým Sebastián pristupoval k tréningu. Aj jeho zručnosti, chceme preniesť do každodennejpraxe v kuchyniach nového mestského rezortu, ktorý v Košiciach pripravujeme. Pre budúcnosťkulinárskeho remesla je dôležité posúvať ďalšie generácie kuchárov vpred a vychovávať sikvalitných nasledovníkov. Sebastián je jeden z nich,“ zhodnotil Hromják, ktorý sa s národnýmtímom pripravuje na kulinársku olympiádu „IKA Culinary Olympics 2024“ v Stuttgarte. Súťaž kulinárskych profesionálov „Global Chefs Challenge“ organizuje Svetová organizáciakuchárskych a cukrárskych asociácií. Viac informácií: https://worldchefs.org/globalchefschallenge/The post Mladý kuchár z Košíc získal európske striebro! first appeared on GURMÁN na Slovensku.

prejsť na článok

Kuchár / kuchárka

Do nášho tímu prijmeme šikovného a kreatívneho kuchára. Hlavná náplň práce: pripravovanie všetkých ponúkaných jedál, zodpovednosť za kvalitu pripravených pokrmov, podieľanie sa na tvorbe jedálnych lístkov The post Kuchár / kuchárka appeared first on Rešta

prejsť na článok

Kam na výlet v okolí Košíc Hájske vodopády Orgovan.sk

Kam na výlet v okolí­ Košíc Hájske vodopády Ak uvažujete, kde sa počas letných horúčav ochladiť, Hájske vodopády by nemali zostať bez povšimnutia. Čaká vás tam príjemný čerstvý vzduch a krásna príroda v tichom prostredí. Hájske vodopády sú obľúbenou turi

prejsť na článok

POMOCNÝ KUCHÁR

Hľadá sa POMOCNÝ KUCHÁR do nášho FATCAT tímu! Koho hľadáme? Zaujíma ťa ázijská kuchyňa? Si čistotný/á, zodpovedný/á, máš predošlé skúsenosti na podobnej pozícií? Si za každú srandu, ale keď treba zamakať, nič ťa nevykoľají a ideš na plné obrátky?

prejsť na článok

Voľné pracovné miesto kuchár/kuchárka

Základná škola, Lichardova 24, 010 01 Žilina oznamuje voľné pracovné miesto  na pracovnú pozíciu     kuchár/kuchárka Predpokladaný termín nástupu: ihneď Pracovný pomer: doba neurčitá, skúšobná doba 3 mesiace Náplň práce: zabezpečovanie postupov jedál, obs

prejsť na článok

Krásy Slovenského krasu

Východný okruh nás zavedie z Košíc až do Rožňavy južnou cestou a potom naspäť do Košíc severnou trasou. 90 % pôjdeme po cestách tretej triedy s nádhernými výhľadmi a vidieckymi cestami košického kraja.

prejsť na článok